Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 20:19

Τα περιστατικά Covid-19 αυξάνονται στις χώρες του Κόλπου

Τα περιστατικά του νέου κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία σε πολλές αραβικές χώρες του Κόλπου, με τις νέες μολύνσεις στη Σαουδική Αραβία να διπλασιάζονται μέσα σε δύο ημέρες, ξεπερνώντας τις 2.500, ενώ στο Κατάρ και το Κουβέιτ ξεπεράστηκε το «ψυχολογικό» όριο των 1.000.

Και στις έξι χώρες του Κόλπου έχουν εντοπιστεί περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον. Τα επίσημα στοιχεία ωστόσο δεν κάνουν διαχωρισμό μεταξύ των παραλλαγών.

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη χώρα με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμύρια, κατέγραψε την Τρίτη 2.585 νέα περιστατικά, από περίπου 1.000 την Κυριακή. Βρίσκεται πάντως ακόμη πολύ κάτω από το ρεκόρ που είχε καταγράψει τον Ιούνιο του 2020, με περισσότερα από 4.700 περιστατικά σε μία ημέρα.

Από τις 30 Δεκεμβρίου η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους είναι υποχρεωτική. Οι Αρχές προέτρεψαν τους Σαουδάραβες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό.

Στο γειτονικό Κατάρ ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, 1.695 νέα περιστατικά, ο υψηλότερος αριθμός από πέρσι το καλοκαίρι. Εδώ και μέρες, πολλοί περιμένουν στην ουρά στα ειδικά κέντρα για να υποβληθούν σε τεστ PCR, ενώ τα σχολεία λειτουργούν πλέον με τηλεκπαίδευση. Η Δρ. Σόχα αλ Μπαγιάτ, η επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού του Κατάρ, είπε στην κρατική τηλεόραση ότι το κύμα των μολύνσεων σχετίζεται με την παραλλαγή Όμικρον και ότι τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται μεταξύ των μη εμβολιασμένων, αλλά και εκείνων που έκαναν τις δύο δόσεις του εμβολίου πριν από έξι και πλέον μήνες.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή καταγράφηκαν πάνω από 2.500 περιστατικά, σε μια περίοδο που η χώρα φιλοξενεί μια παγκόσμια έκθεση και η τουριστική σεζόν είναι στο αποκορύφωμά της.

Στο Κουβέιτ τα περιστατικά έφτασαν σήμερα τα 1.492 και οι Αρχές απαγόρευσαν τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Το Μπαχρέιν, όπου τα ημερήσια περιστατικά είχαν φτάσει τα 3.000 τον Μάιο, αλλά έπεσαν γύρω στα 100 τον Ιούλιο, πλέον κυμαίνονται γύρω στα 900. Τον Δεκέμβριο οι Αρχές απαγόρευσαν όλες τις μη αναγκαίες δραστηριότητες στους μη εμβολιασμένους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 20:19

ΠΗΓΗ