Δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του, η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ μιλά στον ΣΚΑΪ. Τόσο καιρό, η Στάθα Αλεξανδροπούλου περιμένει, δίνοντας παράλληλα τον δικό της αγώνα ώστε να μάθει ποιο χέρι και γιατί αφαίρεσε τη ζωή του αγαπημένου της συζύγου. 

Η χήρα του δημοσιογράφου, μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ για τη ζωή μετά τον φόνο του συζύγου της, το πιθανό κίνητρο δραστών και τις συναντήσεις της με τους αξιωματικούς που ερευνούν την υπόθεση.

«Τον δολοφόνησαν γιατί δεν τους άρεσε αυτά που έγραφε και φοβήθηκαν ίσως αυτά που θα γράψει. Είναι ξεκάθαρο το γιατί δολοφόνησαν τον Γιώργο», δηλώνει η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου και προσθέτει:

«Θεωρώ δεδομένο ότι θα εξιχνιαστεί και του Γιώργου η δολοφονία, δίνω πίστη στους Έλληνες αξιωματικούς, το θεωρώ δεδομένο ότι θα εξιχνιαστεί».

Δείτε το βίντεο

 

Ήταν το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες πληρωμένων δολοφόνων, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Δύο χρόνια μετά η δολοφονία που σόκαρε το πανελλήνιο παραμένει ανεξιχνίαστη.

«Είναι πιο δύσκολες μέρες όταν είναι κοντά γιατί αυτό που έρχεται στο μυαλό είναι η ζωή πριν από το συμβάν αυτό, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολες αυτές οι μέρες, είναι κάτι σαν γενέθλια στο αντίθετο», δηλώνει η χήρα του δημοσιογράφου σημειώνοντας πως «τη μέρα που σκοτώσανε τον Γιώργο ερχόταν για να βγει την πρώτη του βόλτα με το αυτοκίνητο του Δημήτρη, να του δείξει του παιδιού το καινούργιο του αυτοκίνητο». 

Όπως αναφέρει η ίδια «δεν υπάρχει η ασφάλεια που είχαμε όσο είχαμε τον Γιώργο, είχαμε μια ασφάλεια νιώθαμε και εγώ και το παιδί κάτι το δεδομένο, τα πράγματα ήταν σε μια ροή, τώρα έχουν ανατραπεί όλα αυτά».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Θεωρείς ότι ο λόγος για τον οποίο τον δολοφόνησαν ήταν η επαγγελματική του ιδιότητα, ότι δηλαδή δολοφονήθηκε επειδή ήταν δημοσιογράφος; 

«Ο Γιώργος δεν είχε με κανέναν προσωπικά, είναι καθαρά ότι είναι λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας και με την αστυνομία που έχω μιλήσει αυτό θεωρούν ότι είναι», απαντά η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου ξεκαθαρίζει ότι ο σύζυγός της δεν είχε πριν τη δολοφονία του δεχθεί απειλές, ούτε όμως η συμπεριφορά του πρόδιδε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε   

«Πριν ένα μήνα η συγκάτοικος από τον πρώτο όροφο η οποία καπνίζει και έχει μικρά παιδάκια και καπνίζει στο μπαλκόνι είδε έναν κοντό μελαχρινό άνθρωπο ο οποίος ήταν πίσω από το τζιπ και στη συνέχεια τον παρακολούθησε και είδε ότι ήταν και προς τα κουδούνια μας και όταν του το είπα, κάποιο κλεφτρόνι μου λέει θα είναι. Δεν υπήρχε κάτι που τον απασχολούσε, δεν φοβόταν για κάτι», λέει η κυρία Αλεξανδροπούλου.

Ρωτήσαμε τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ εάν οι επαφές του δημοσιογράφου με πηγές από το οργανωμένο έγκλημα θα μπορούσαν να ήταν αυτές που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων του.

«Ο Γιώργος δεν είχε κρύψει ποτέ ότι είχε επαφές απ’ όλους τους χώρους είχε επαφές και από τους ποινικούς και από τους αστυνομικούς, είχε επαφές και από τους δικηγόρους, είχε επαφές όπου μπορούσε, για να βγάλει το ρεπορτάζ του, αυτό είναι δεδομένο», δηλώνει η χήρα του δημοσιογράφου και προσθέτει:

«Ο Γιώργος έχει αφήσει μια πολύ καλή χρεωμένη, υπερχρεωμένη οικογένεια οπότε αν ο Γιώργος ήταν μπλεγμένος με τη μαφία το μόνο που δεν θα είχε, δεν θα είχαμε χρέη».

Η ίδια εκτιμά ότι για την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η εξιχνίαση της δολοφονίας του συζύγου της αποτελεί ζήτημα τιμής.

Η ίδια υπογραμμίζει πως «η αντίδραση της αστυνομίας είναι αυτό που εγώ εισπράττω και από το γιατί έχουν αλλάξει δύο διευθυντές στο ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονία του Γιώργου και από τους δύο εισπράττω ότι είναι θέμα τιμής να βρουν τους δολοφόνους του Γιώργου».

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ τονίζει ότι ο φόνος του δημοσιογράφου ισοδυναμεί με τρομοκρατικό χτύπημα και ζητά να μην κοπεί η σύνταξη που της χορηγείται, κάτι που προβλέπεται να συμβεί σε 11 μήνες από σήμερα. 

«Εμένα αυτό που μένει ως καταπίστευμα είναι ότι λείπει ο Γιώργος αυτό είναι το δεδομένο ότι δολοφόνησαν τον Γιώργο ένα μεσημέρι ο Γιώργος δεν ήρθε στο σπίτι του», τονίζει η ίδια.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ένα λευκό βαν

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στη διάρκεια των δύο ετών συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία για τις κινήσεις των δραστών μετά τον φόνο αλλά και την ταυτότητα ενός ατόμου που φέρεται να μετείχε στην ομάδα υποστήριξης των εκτελεστών.

Παράλληλα, από την αξιοποίηση περίπου 300 βίντεο από κάμερες ασφαλείας οι αρμόδιοι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να συνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής των εκετελεστών με το μαύρο σκούτερ από το σπίτι του δημοσιογράφου στον Άλιμο μέχρι την Πέτρου Ράλλη στην περιοχή της Νίκαιας που εκτιμάται ότι βρίσκεται και το κρησφύγετό τους.

Έχουν επίσης καταφέρει να συγκεντρώσουν και στοιχεία για την δράση της υποστηρικτικής ομάδας, των ατόμων δηλαδή που είχαν τον ρόλο να διασφαλίσουν την ασφάλεια στην διαφυγή των εκτελεστών.

H ομάδα διαφυγής φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιήσει ένα λευκό βαν το οποίο εντοπίζεται στις κάμερες ασφαλείας να κινείται σε αρκετό κομμάτι της διαδρομής παράλληλα με το μαύρο σκούτερ των δύο πληρωμένων δολοφόνων.

ΠΗΓΗ