Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023, 19:50

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε σταθμό αποθήκευσης καυσίμων που λειτουργεί από την κρατική εταιρεία ενέργειας της Ινδονησίας Pertamina στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, δήλωσε ένας αξιωματούχος της κύριας πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

Η φωτιά, που ξεκίνησε μετά τις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) έκαψε σπίτια και οδήγησε κατοίκους στις γύρω πυκνοκατοικημένες περιοχές να φύγουν πανικόβλητοι από τα σπίτια τους, σύμφωνα με βίντεο από τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δύο από τα 16 θύματα ήταν παιδιά, ενώ 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σύμφωνα με τον Ραχμάτ Κριστάντο, στέλεχος της πυροσβεστικής.

Σε πλάνα που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία το Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αμέσως, ακούστηκαν εκρήξεις.

Πλάνα από τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν ανθρώπους σε κοντινές περιοχές να φεύγουν από τα σπίτια τους, να κουβαλούν τα υπάρχοντά τους και η φωτιά να καίει κάποια από τα σπίτια στην πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Το τηλεφωνικό κέντρο του κεντρικού πυροσβεστικού σταθμού στη Τζακάρτα είπε ότι έστειλε 51 μονάδες στην περιοχή Πλουμπάνγκ στη Βόρεια Τζακάρτα, προσθέτοντας ότι η φωτιά ήταν τεράστια.

Ο Σατριάντι Γκουναουάν, αξιωματούχος του πυροσβεστικού σταθμού στη Βόρεια Τζακάρτα, τόνισε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Kompas TV ότι η φωτιά άρχισε να επεκτείνεται στα γύρω σπίτια.

Η Pertamina ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι αιτίες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά τελούν υπό διερεύνηση.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η προμήθεια καυσίμων για την περιοχή της Τζακάρτα παραμένει ασφαλής καθώς σχεδιάζει να εκτρέψει την παροχή από άλλους τερματικούς σταθμούς.ΠΗΓΗ