Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 10:54

Ελβετία: Το ξενοδοχείο που πιθανόν να φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής Πούτιν-Μπάιντεν έχει πληρότητα για τα μέσα Ιουνίου

Το ξενοδοχείο “Intercontinental” στη Γενεύη, όπου φημολογείται ότι θα συναντηθούν τον Ιούνιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πληρότητα για τα μέσα Ιουνίου παρότι δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ότι η Σύνοδος Κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας σε ανώτατο επίπεδο θα πραγματοποιηθεί εκεί, μεταδίδει ανταποκριτής του Sputnik.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου στην πρώτη τους δια ζώσης συνάντηση από τότε που ο Μπάιντεν ανήλθε στην εξουσία.

Τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το ξενοδοχείο “Intercontinental” στη Γενεύη θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο.

Πρόκειται για το ίδιο ξενοδοχείο, όπου ο Ρόναλντ Ρίγκαν ως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συναντηθεί με τον σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, το 1985.

Το ξενοδοχείο αυτό επίσης φιλοξένησε τις πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ το 2009.

Εκεί έχουν εξάλλου διεξαχθεί και συνομιλίες για το Ιράν και τη Συρία καθώς και αμερικανορωσικές διαβουλεύσεις σε διάφορα θέματα, κυρίως για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Κληθείς να επιβεβαιώσει αν όλα τα δωμάτια είναι κλεισμένα για την εβδομάδα 11-18 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ένας υπάλληλος του “Intercontinental” αρνήθηκε να σχολιάσει στο Sputnik.

Επισήμως καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει τα ρεπορτάζ για το αν θα είναι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ο χώρος συνάντησης των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sputnik, δεν υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις για προετοιμασίες μεγάλης συνόδου στο ξενοδοχείο.

Ένας άλλος πιθανός χώρος για τη διοργάνωση είναι το “Wilson Hotel” το οποίο επίσης έχει πληρότητα από τις 11 ως τις 18 Ιουνίου.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, 10:54

ΠΗΓΗ