«Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής στήριξης και ενίσχυσης του ΚΚΕ! Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, μπορούμε να τρομοκρατήσουμε αυτούς που μας τρομοκρατούν. Να αχρηστεύσουμε τα διλήμματα και τους εκβιασμούς τους. Να σκεφτούμε και να επιλέξουμε αυτή τη φορά με βάση τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας αγωνίες και τις δικές μας ανάγκες» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στο Αιγάλεω.

Είπε ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία «δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να περιμένουν, από την όποια κυβέρνηση σχηματιστεί, ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και από τους διάφορους πρόθυμους συνεταίρους τους», επισημαίνοντας ότι στα «ψιλά» γράμματα των προεκλογικών προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων αποτυπώνονται οι στρατηγικές συγκλίσεις που θα καθορίσουν το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης.

«Οι όποιες προεκλογικές διακηρύξεις είναι απλώς κοροϊδία, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν» σημείωσε και κάλεσε τον λαό «να μην χάνει το χρόνο του ψάχνοντας μικροδιαφορές που, ναι μεν υπάρχουν, αλλά καθόλου δεν αλλάζουν επί της ουσίας την κατάσταση που βιώνει ο λαϊκός κόσμος».

«Η μόνη αγωνία που πρέπει να έχετε όλοι εσείς, την οποία έχουμε και εμείς, είναι πόσο ψηλά, πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ. Γιατί ξέρουν ότι θα φάνε σφυροκόπημα, όχι από 15, αλλά από 30 ή και περισσότερους βουλευτές. Γιατί αυτό θα κάνει και πιο δυνατές τις διεκδικήσεις του λαού» τόνισε.

Αναφερόμενος στην στήριξη που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «λέγοντας πως “δεν πρέπει να ρισκάρουμε τις κατακτήσεις μας, να κάνουμε εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας”», είπε ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια «μετρούν κατακτήσεις τα μονοπώλια και όχι ο λαός».

«Αυτοί όταν μιλάνε για κατακτήσεις, μιλάνε για όλα αυτά που προσφέρουν με τους νόμους τους στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, σε όλους τους εκμεταλλευτές για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Κι όταν μιλάνε για διεκδικήσεις μιλάνε πάλι για τις δικές τους απαιτήσεις που δρομολογούν να τις υλοποιήσουν» είπε.

Υπογράμμισε, ότι την «εργασιακή ζούγκλα» και τις συνθήκες που τσακίζουν τα εργατικά-λαϊκά κοινωνικά δικαιώματα και τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες διαμόρφωσαν «ο ένας μετά τον άλλο τα κόμματα του κεφαλαίου».

«Κέρδη και προνόμια για κεφάλαιο, δεν συμβιβάζονται με τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού» είπε, τονίζοντας πως «ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί πραγματικά ο λαός μας από όλους αυτούς, με όποιο μανδύα κι αν εμφανίζονται, να απαλλαγεί από την πολιτική τους, από τα συμφέροντα που υπηρετούν, είναι το Πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης που προτείνει το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουτσούμπας, πραγματοποίησε μια αναδρομή στα γεγονότα από τις εκλογές του Μαΐου 2012, και στις προτάσεις και τότε του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ για κυβερνητική συνεργασία και τόνισε ότι το ΚΚΕ ήξερε από την ανάλυσή του και από την ιστορική πείρα ότι «καμία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού, ανεξάρτητα ακόμα και από προθέσεις, δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική που πάει κόντρα στα γενικά συμφέροντα των εκμεταλλευτών. Αυτά ήταν που μας προφύλαξαν από το να πατήσουμε τη μπανανόφλουδα».

«Την κατάληξη την ξέρουμε. Η πολιτική που άσκησαν από το 2015 μέχρι το 2019 ήταν η απόλυτη δικαίωση της πολιτικής που είχαν ασκήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τους ξέπλυνε, σε μεγάλο βαθμό, στα μάτια του λαού, αφού εμπέδωσε σε ακόμη μεγαλύτερο τμήμα του, την άποψη ότι “δεν υπάρχει εναλλακτική”, την πιο συντηρητική άποψη που μπορεί να υπάρξει» επισήμανε.

«Τώρα μας λέει, ότι αν δεν τον στηρίξουμε ή δεν δείξουμε ανοχή, θα ανοίξουμε τον δρόμο στον Μητσοτάκη, όμως ήταν η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η διάψευση των ελπίδων που είχε προηγουμένως εμπορευτεί με το κιλό, αυτή που άνοιξε τον δρόμο στη ΝΔ και στον Μητσοτάκη για να επιστρέψει το 2019. Πάντα αυτοί οι ίδιοι ανοίγουν το δρόμο στην συντήρηση» πρόσθεσε και επισήμανε ότι «στα 4 χρόνια σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής η κυβέρνησης της ΝΔ, είχε επί της ουσίας συμπαραστάτη τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε με τα νομοσχέδιά της που υπερψήφιζε, και πότε βάζοντας πλάτη (στην κυβέρνηση της ΝΔ) σε κρίσιμες στιγμές για το λαό».

Είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση το ΚΚΕ «να βάλει τα χέρια του και να βγάλει τα μάτια τα δικά του και του λαού» και τόνισε ότι «ο εκβιασμός που απευθύνουν δεν είναι προς το ΚΚΕ γενικά, είναι, στην πραγματικότητα, εκβιασμός προς τον λαό, εκβιασμός προς όλους όσοι τους πήραν χαμπάρι και σκέφτονται να τους εγκαταλείψουν. Και δεν είναι και λίγοι…».

Κάλεσε το λαό να κλείσει τα αυτιά του στους εκβιασμούς και στη κάλπη να κάνει το μεγάλο βήμα ψηφίζοντας το ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους μεγάλους αγώνες που έδωσε το ΚΚΕ όλα τα χρόνια από το 2012 έως σήμερα, και επισήμανε ότι όλες αυτές οι μάχες δείχνουν πως «μόνο ο λαός σώζει τον λαό με ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό».

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η λύση για πραγματική ενίσχυση των μισθών βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ, την οποία μπορεί να επιβάλει μόνο το εργατικό κίνημα με την πάλη του και με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

Μίλησε για την πάνω από μια δεκαετία μάχη για την απομόνωση των φασιστικών, ναζιστικών ομάδων και συμμοριών και πρόσθεσε:

«Όλοι μας χαρήκαμε τον Οκτώβριο του 2020, όταν βρισκόμασταν σε εκείνη την ιστορική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο και ακούσαμε τη δικαστική απόφαση που τους χαρακτήριζε σαν αυτό που πραγματικά είναι: μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που έχει θέση μόνο στη φυλακή!

Δεν τρέφαμε, όμως, και δεν καλλιεργήσαμε ποτέ αυταπάτες ότι ξεμπερδέψαμε με τον ναζισμό ή ότι μπορεί ποτέ να ξεμπερδέψουμε οριστικά, όσο παραμένει το εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, που τους γεννά και τους θρέφει.

Καλέσαμε σε επαγρύπνηση και το ίδιο κάνουμε και τώρα» σημείωσε.

«Λέμε υπεύθυνα στον λαό, στους εργαζόμενους, ότι μας προβληματίζει πάρα πολύ το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν διάφοροι το τελευταίο διάστημα» είπε.

Σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να μην συζητάμε καν για αυτό το ζήτημα, αν είχε τελεσιδικήσει η δίκη που σέρνεται 8 χρόνια τώρα, με τεράστιες ευθύνες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της σημερινής της ΝΔ» και τόνισε στη συνέχεια:

«Τώρα παρακολουθούμε ένα προεκλογικό παιχνίδι για το ποιος θα ψαρέψει καλύτερα στα βρώμικα νερά της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Είτε με την προσπάθεια της ΝΔ να χτυπήσει κόμματα που της κόβουν ψήφους, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ να τους παίρνει υπό την προστασία του.

Είτε με τον Μητσοτάκη να κάνει προεκλογικό σόου από τον φράχτη του Έβρου απευθυνόμενος σε αυτό το κοινό, είτε με τον Τσίπρα να χαριεντίζεται με ακροδεξιούς όπως τις προάλλες στο Μενίδι και να υιοθετεί τον αντικομουνισμό των αστικών επιτελείων και της ναζιστικής προπαγάνδας για την Σοβιετική Ένωση.

Από κοντά και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Βαρουφάκης, που μας ενημέρωσε ότι «στον φασισμό ρέπει όποιος αισθάνεται οργή και δεν έχει πώς αλλιώς να την εκφράσει».

Πρόκειται για απαράδεκτες και επικίνδυνες απόψεις που πρέπει να συναντήσουν την ομόθυμη καταδίκη όλων των δημοκρατικών ανθρώπων».

«Εγγύηση, τόσο για να εκφραστεί η αντίθεση στο σύστημα, όσο και για να μην τολμήσουν να ξαναβγούν από τις τρύπες τους οι ναζί εγκληματίες, είναι μόνο η ψήφος, η μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ» υπογράμμισε.

Καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, ο γγ της ΚΕ του κόμματος κατέληξε στην ομιλία του:

«Είμαστε όλοι μας: Οι άνθρωποι της βιοπάλης, η νεολαία, το κόμμα τους το ΚΚΕ!

Και είναι μόνοι τους: Η μεγάλη καπιταλιστική εργοδοσία και τα κόμματά της.

Το βράδυ της 21ης Μαΐου, μπορούμε να χαμογελάσουμε εμείς οι πολλοί και όχι οι λίγοι.

Μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στο μέλλον, στο ελπιδοφόρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Με ΚΚΕ ισχυρό η ελπίδα είναι εδώ!».

ΠΗΓΗ