Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, υποστήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων κατά τη συνάντηση που είχε την Κυριακή στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Είναι σημαντικό για την Ιταλία τα Δυτικά Βαλκάνια να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. […] Η Ιταλία θα είναι αρωγός στην πορεία της Σερβίας προς την Ευρώπη», δήλωσε η Μελόνι στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνομιλία της με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευχαρίστησε την Τζόρτζια Μελόνι για την υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας

Επισήμανε ότι η Ιταλία τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «επανένωσης της Ευρώπης».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το Βελιγράδι έχει «εποικοδομητική προσέγγιση στο διάλογο με το Κόσοβο», προσθέτοντας ότι «η Ιταλία εργάζεται για να επιτύχει την υλοποίηση όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει τα δύο μέρη».

Μεταναστευτικό και Ουκρανία στην ατζέντα

Στη συνάντηση της Τζόρζτια Μελόνι με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς συζητήθηκε επίσης το μεταναστευτικό. Η Μελόνι επισήμανε ότι «η Ιταλία μάχεται για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης» και ευχαρίστησε το Βελιγράδι για τις προσπάθειες που καταβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ιταλίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα της «θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία» και προσέθεσε ότι «θα πρέπει όλοι να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης».

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευχαρίστησε την Τζόρτζια Μελόνι για την υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα ΕδωΠΗΓΗ