Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, 15:47

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση προφυλάκισης και μεταγωγής στα Τίρανα του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για σκανδαλώδη απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, εφόσον τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα.

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου.

«Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία», προσθέτει και εξηγεί πως μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών  στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου.

Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο, συνοψίζει.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, 15:47

ΠΗΓΗ