Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι μετά και τον εντοπισμό της σορού του στον κάμπο Ευηνοχωρίου στο Μεσολόγγι.

Ο δράστης του εγκλήματος φέρεται να πυροβόλησε το θύμα με κυνηγετικό όπλο ενώ οι πρώτες ενδείξεις από τον ιατροδικαστή είναι ότι η σορός του άτυχου Μπάμπη έφερε πολλές δαγκωματιές από άγρια ζώα.

Προφανώς ο δράστης γνωρίζοντας ότι στην περιοχή κινούνται άγρια ζώα, ήταν σχεδόν βέβαιος ότι το πτώμα θα το κατασπάρασσαν μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίζοντας κάθε ίχνος.

Η σορός τελικά βρέθηκε μέσα στο μεγάλο αυλάκι με το νερό χωρίς να αποκλείεται το σενάριο ο δράστης να ήταν αυτός που πέταξε τη σορό μέσα στον βάλτο για να καλύψει τα ίχνη του.

Από την ιατροδικαστική εξέταση θα διαπιστωθεί αν η σορός και τις 18 ημέρες από την εξαφάνιση, ήταν μέσα στο νερό ή έπεσε κάποιες ημέρες αργότερα.

Ήταν μόνος του ο δράστης;

Μετά και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου στο Μεσολόγγι, τα τελευταία στοιχεία φαίνεται να δείχνουν ότι ο δράστης του εγκλήματος έδρασε μόνος του.

Οι Αρχές πάντως, ξεκινούν από σήμερα νέο κύκλο ερευνών για τον εντοπισμό του όπλου με το οποίο δολοφονήθηκε ο Μπάμπης, του κινητού τηλεφώνου  καθώς και άλλων στοιχείων που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης αλλά και προκειμένου να βρεθεί το κίνητρο της δολοφονίας.

Το σημείο δεν απέχει πάρα πολύ από εκείνο του εθνικού οδικού δικτύου όπου κάμερα έχει εντοπίσει το επίμαχο διάστημα να κινείται το αυτοκίνητο του 50χρονου κρεοπώλη ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διενεργηθεί σήμερα θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Κρατά σκληρή στάση ο κρεοπώλης

Από την πλευρά του ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, συνεχίζει να αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ αμφισβητεί και όσα έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Κατά τον συνήγορό του 50χρονου, κ. Μπαλτά, ο κρεοπώλης δεν έχει αποδειχθεί τίποτα απ’ όσα του καταλογίζονται. Ωστόσο, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και μετά από την 7ωρη απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 50χρονος, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, οδηγήθηκε χθες το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου, αλλά η απολογία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν τον 50χρονο προσωρινά κρατούμενο. Κατά την έξοδο του κρεοπώλη από το δικαστικό μέγαρο, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, συγκεντρωμένοι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν.

Πώς βρέθηκε η σορός του Μπάμπη

Εν τωμεταξύ, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ιδιωτικής ομάδας εντοπισμού πτωμάτων και ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν αυτός που βρήκε τη σορό του 31χρονου Μπάμπη μέσα σε βάλτο στον Κάμπο Ευηνοχωρίου στο Μεσολόγγι.

Η συγκεκριμένη ομάδα επιστρατεύτηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία που όρισε ειδικό ορκωτό εκπαιδευτή-ερευνητή να συμμετάσχει στις έρευνες.

Ο σκύλος έπεσε μέσα στο βαθύ χαντάκι γεμάτο νερό και καλαμιές και κατάφερε να εντοπίσει το πτώμα το οποίο ήταν μπρούμυτα κάτω από ένα βαρύ αντικείμενο που πιθανότατα είχε τοποθετήσει ο δράστης για να καλύψει τα ίχνη του.



ΠΗΓΗ