Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Θα διαρκέσει από το βράδυ της Τετάρτης έως το απόγευμα της Πέμπτης

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

β. Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (21-12-23) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Τετάρτη

Για σήμερα Τετάρτη αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Νεφώσεις θα υπάρχουν και στην Κεντρική Μακεδονία έως το πρωί. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν σταδιακά νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν μετά το απόγευμα κυρίως στο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -1 έως 13, στη Θεσσαλία από 0 έως 13, στην Ήπειρο από 1 έως 15, στη Στερεά από -1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 17, στις Κυκλάδες από 5 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί αλλά και από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.



ΠΗΓΗ