Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 09:34

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα στα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην ουκρανική περιφέρεια Χερσώνα (νότια), ανακοίνωσε η τοπική στρατιωτική διοίκηση.

Οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες νέες ομοβροντίες πυραύλων εναντίον στόχων σε ουκρανικές πόλεις. Οι δυνάμεις του Κιέβου διαβεβαίωσαν πως κατέρριψαν τους περισσότερους ρωσικούς πυραύλους.

Ο Ολεξάντρ Προκούντιν, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Χερσώνας, κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό πως έβαλε στο στόχαστρο «κατοικημένες ζώνες» και «δημόσιο κτίριο στο κέντρο της Χερσώνας».

«Ένας άνθρωπος είναι νεκρός και άλλοι τρεις, ανάμεσά τους ένα παιδί, τραυματίστηκαν», ανέφερε ο κ. Προκούντιν μέσω Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη βομβαρδίστηκε οκτώ φορές μέσα σε 24 ώρες.

Στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ (ανατολικά), ρωσικό πυραυλικό πλήγμα τραυμάτισε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ανέφερε μέσω Telegram ο αξιωματούχος Σερχίι Λισάκ.

Στην πόλη Πάβλοχραντ «19 πολυώροφα κτίρια, 25 κατοικίες, έξι σχολικά και προσχολικά κτίρια και 5 καταστήματα υπέστησαν ζημιές», σύμφωνα με τον ίδιο.

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωνε πως συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τους «δεκαπέντε από τους δεκαοκτώ» πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Περί τις 02:30 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], οι ρώσοι εισβολείς επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας στρατηγικά βομβαρδιστικά» και «εκτόξευσαν 18 πυραύλους Κρουζ», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Βάλερι Ζαλούζνι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας. Κατά τον ίδιο, καταστράφηκαν 15 από τους 18 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 09:34

ΠΗΓΗ