Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, 19:56

Ένας στους πέντε Αμερικανούς που συμμετείχαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση, δήλωσε ότι ένα μέλος της οικογένειάς του σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων αυτοχειρίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη, 11 Απριλίου. Ανάλογο ποσοστό δηλώνει ότι στο παρελθόν έχει απειληθεί από ένοπλο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος λόγω της διάδοσης των πυροβόλων όπλων και, κυρίως, λόγω της ευκολίας με την οποία μπορεί οποιοσδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά.

Τη δημοσκόπηση διενήργησε η μη κυβερνητική οργάνωση Kaiser Family Foundation (KFF) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.271 Αμερικανών ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καθώς τα κρούσματα ένοπλης βίας αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά.

Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι ένα από τα θύματα του μακελειού σε τράπεζα του Λούιβιλ ήταν «επιστήθιος φίλος» του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει επανειλημμένως εκφράσει τη βούληση να λάβει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, αλλά συναντά την απροθυμία της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, 19:56

ΠΗΓΗ