Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 08:43

Μια ανάσα πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο γνωστός δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος συνθέτει ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για το σκληρό αλλά και το πολύ ανθρώπινο πρόσωπο της Τουρκίας. Η Σεβντά Κιόρογλου, μια μεγαλοαστή καθηγήτρια, μετά από τα γεγονότα του Γκεζί το 2013, αλλάζει οπτική και βιώνει την πολιτική και τη σεξουαλική της επανάσταση στην αγκαλιά της ερωμένης της.

Μια πορεία που την αφήνει ξέπνοη, μόνη, αποδιωγμένη και, τελικά, εξόριστη στη λίμνη Κόμο. Μέσα από το μυθιστόρημα, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα, αναδύονται όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυναμικές στην Τουρκία των τελευταίων δέκα χρόνων, μέχρι και τους πρόσφατους φονικούς σεισμούς, καθώς και τα βιώματα των πολιτών της.

Αν και πρόκειται για μυθιστόρημα, το βιβλίο αποτελεί σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό ντοκουμέντο.

Τελικά, η αληθινή Σεβντά θα καταφέρει να γυρίσει στη χώρα της;

Ο Ευάγγελος Αρεταίος είναι ειδικευμένος σε θέματα που αφορούν την Τουρκία, επιστημονικός συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ και ερευνητής στη Διπλωματική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δημοσιογράφος στο συγκρότημα REAL στην Ελλάδα και ΑΣΤΡΑ στην Κύπρο. Έχει κάνει νομικές σπουδές στην Γαλλία και ισλαμικές σπουδές στο Βέλγιο. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων για τις κοινωνιολογικές μεταλλάξεις στην Τουρκία, δύο μυθιστορημάτων και δύο συλλογών διηγημάτων. Έζησε στην Τουρκία ανάμεσα στο 1999 και το 2007 και στη συνέχεια ταξίδευε συστηματικά στην χώρα ως ανταποκριτής, μέχρι τις 25 Αυγούστου 2022 οπότε απελάθηκε από τις τουρκικές αρχές για λόγους «δημόσιας τάξης»…

Από τις εκδόσεις Οξύ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του «Ο Δρόμος για τη Δαμασκό».

Brainfood Εκδοτική

Εμπεδοκλέους 28 & Σουρή 20, Τ.Κ. 12131, Περιστέρι, Αθήνα

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 08:43

ΠΗΓΗ