Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, 21:52

Νεκροί εντοπίστηκαν σήμερα τέσσερις εκ των 12 αγνοουμένων μετά τη χθεσινή ανατροπή σκάφους σε λίμνη στα σύνορα της Ζάμπιας με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανεβάζοντας σε έξι τον μέχρι στιγμής απολογισμό των θυμάτων. Η αστυνομία διευκρίνισε πως ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο ενηλίκων και δύο παιδιών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης όταν σκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 32 άνθρωποι, ανετράπη στην λίμνη Μουέρου, λίγο μετά την αναχώρησή του από το νησί Κίλουα της Ζάμπιας με προορισμό το Κασόμπουε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι αρχές της Ζάμπιας αποδίδουν την ανατροπή του σκάφους στα μεγάλα κύματα που σχηματίστηκαν στη λίμνη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Νεκροί είχαν εντοπιστεί λίγη ώρα αργότερα δύο επιβαίνοντες, ενώ 18 άνθρωποι κατάφεραν να κολυμπήσουν με ασφάλεια στην όχθη, όπως είπε ο Ντάνι Μουάλε, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ήταν το τρίτο ναυτικό δυστύχημα σε διάστημα λίγων εβδομάδων στη Ζάμπια. Στις 31 Μαρτίου, δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανατροπή σκάφους στη λίμνη Μπανγκουέλου. Άλλοι οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις 2 Απριλίου όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σε ποταμό στα περίχωρα της πρωτεύουσας Λουσάκα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, 21:52

ΠΗΓΗ