Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023, 13:44

Έργο οδοποιίας σε τμήματα του οδικού δικτύου στον δήμο Διονύσου, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ, δρομολογήθηκε, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού και Οικονομικών Ν. Πέππα.

Το έργο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αφορά στη συντήρηση και ανακατασκευή οδών σε σημεία, τα οποία χρήζουν παρέμβασης μετά και την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης, ομβρίων και ύδρευσης. Ενδεικτικά οι προβλεπόμενες εργασίες είναι: ανακατασκευή υφιστάμενων ασφαλτοστρωμένων οδών, αντικατάσταση οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα με άσφαλτο και διαμόρφωση σταμπωτού δαπέδου με όψη κυβόλιθου.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη σημασία των έργων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια και την αναγκαιότητα τους σε όλους τους δήμους της Αττικής, επισήμανε: «Συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου προς όφελος της βελτίωσης της λειτουργικότητας της πόλης και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών. Με γνώμονα την προτεραιοποίηση των αναγκών κάθε δήμου, όπως αυτές καταγράφονται από τους Δημάρχους, συνεχίζουμε την στήριξη έργων υποδομών μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη διαχρονική στήριξη, επισημαίνοντας ότι τα οδικά έργα στον Δήμο, είναι απολύτως αναγκαία μετά από τις εργασίες που έγιναν για τα δίκτυα αποχέτευσης, ομβρίων και ύδρευσης, αλλά και λόγω των φθορών που προκαλούν οι καιρικές συνθήκες κατά την χειμερινή περίοδο.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023, 13:44

ΠΗΓΗ