Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023, 07:45

Ζούγκλα Newsroom

Στις 16 Ιουνίου ο Αρχιμανδρίτης Ι.Λ  θα  καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου μετά την καταγγελία που έγινε σε βάρος του ότι έστειλε δύο βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο σε 13χρονο αγόρι.

Η «zougla» αποκαλύπτει την κατάθεσή του στους αστυνομικούς όταν του πέρασαν χειροπέδες. Μία κατάθεση που κράτησε μόλις 20 λεπτά καθώς ο ιερέας αποδέχτηκε αμέσως ότι ήταν εκείνος που έστειλε τα βίντεο στο παιδί αλλά όπως ισχυρίστηκε αυτό έγινε κατά… λάθος.

«Αρνούμαι την κατηγορία όπως μου αποδίδεται. Πράγματι αυτά τα δύο βίντεο τα απέστειλα εκ παραδρομής στον ανήλικο ενώ απευθύνονταν στον διαδικτυακό μου φίλο στο instagram με όνομα προφίλ  st …… o οποίος είναι άνω των 26 ετών, διαμένει ή Θεσσαλονίκη ή Ορεστιάδα και με τον οποίο αρχίσαμε διαδικτυακή συνομιλία από την 24.05.2023. Με τον συγκεκριμένο ανταλλάσσαμε διάφορα βίντεο και μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και εκ παραδρομής όταν είδα τη φωτογραφία με τα παπούτσια του ανηλίκου θεώρησα ότι είναι ο ενήλικος διαδικτυακός μου φίλος και γι’ αυτό απέστειλα τα συγκεκριμένα βίντεο. Δεν έχω ανταλλάξει ποτέ μηνύματα ούτε ερωτικού ούτε άλλου περιεχομένου με διαδικτυακούς φίλους κάτω των δεκαοκτώ ετών. Ότι μηνύματα έχω στείλει μέχρι τώρα στον ανήλικο ήταν διαδικτυακά κηρύγματα ή ομιλίες μου. Αισθάνομαι πολύ άσχημα που έστω εκ λάθους περιήλθαν αυτά τα βίντεο στον ανήλικο και ζητάω ταπεινά συγγνώμη».

Η συγνώμη δεν ήταν αρκετή με τις αρχές να κάνουν τώρα φύλλο και φτερό τα 3 κινητά του και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλοι ανήλικοι που λάμβαναν μηνύματα ή βίντεο από τον Αρχιμανδρίτη.

Η έρευνα αυτή ήταν και η αιτία της αναβολής της δικασίμου που είχε ορισθεί   και στο αίτημα που έχει υποβάλλει ο Ιερέας προς το δικαστήριο και παρουσιάζει αποκλειστικά η «zougla»  αναφέρει:

«Γνωστοποίησα στις Αστυνομικές Αρχές, πέραν από τα στοιχεία του συγκεκριμένου διαδικτυακού μου φίλου και τα στοιχεία του λογαριασμού του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «INSTAGRAM», προκειμένου κατά την αποστολή και εξέταση των προσωπικών μου ηλεκτρονικών συσκευών από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής – Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να διαπιστωθεί και να επιβεβαιωθεί ως πραγματικός ο ανωτέρω ισχυρισμός μου.

Δια το λόγο αυτό και επειδή έχω την πλήρη πεποίθηση ότι μετά από τη διενεργηθείσα έρευνα των ηλεκτρονικών μου συσκευών από τη Γ.Α.Δ.Α., ο ανωτέρω ισχυρισμός μου θα επιβεβαιωθεί, όπως θα επιβεβαιωθεί και ο ισχυρισμός μου ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών, ότι δηλαδή ουδέποτε έχω ανταλλάξει μηνύματα ή εν γένει υλικό ερωτικού περιερχομένου και προσωπικών στιγμών με πρόσωπα νεότερα των δέκα πέντε (15) ετών, γεγονός που καταδεικνύει τον αρχικό ισχυρισμό μου ότι η αποστολή του συγκεκριμένου βίντεο προς τον ανήλικο επρόκειτο περί σφάλματος και εστάλη εκ παραδρομής.

Επειδή η απάντηση της Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με τα αποτελέσματα της εξέτασης των προσωπικών ηλεκτρονικών μου συσκευών φρονώ ότι θα εισφέρει στο Δικαστήριό Σας, ισχυρές αποδείξεις για την υπεράσπισή μου αλλά και για το σχηματισμό πλήρους δικανικής πεποιθήσεως. Για τους λόγους αυτούς αιτούμαι:  

Στα πλαίσια των δικαιωμάτων που μου παρέχει ο νόμος και ο ΚΠΔ, την αναβολή της εκδίκασης της υποθέσεώς μου που εισάγεται ενώπιον του Δικαστηρίου Σας σήμερα (6-6-2023), προκειμένου να αποσταλούν από τη Γ.Α.Δ.Α. – Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν στις ηλεκτρονικές συσκευές μου, οι οποίες κατασχέθηκαν και απεστάλησαν για το λόγο αυτό στην ανωτέρω Υπηρεσία, και ιδίως προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη συνομιλίας με το πρόσωπο του οποίου τα στοιχεία και τον λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποιώ ενώπιον του Τ.Α. Ναυπλίου, καθώς και όλοι οι ισχυρισμοί που έχω με ειλικρίνεια προβάλλει».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023, 07:46

ΠΗΓΗ