Η εξάπλωση του Airbnb και άλλων υπηρεσιών ενοικίασης σπιτιών, αλλά και δωματίων σε ξενοδοχεία, έχει φέρει επανάσταση στα ταξίδια, προσφέροντας μια πιο εξατομικευμένη και συχνά οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση.

Ωστόσο, αυτή η καινοτομία κρύβει κάποιους πολύ σοβαρούς κινδύνους. Ένα από τα πιο ανησυχητικά ζητήματα που έχουν προκύψει είναι η ανακάλυψη κρυφών καμερών σε ενοικιαζόμενες ιδιοκτησίες, που παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των ανυποψίαστων παραθεριστών.

Φυσικά, η λύση δεν είναι το να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις εν λόγω εφαρμογές, ούτε φυσικά να σταματήσουμε να ταξιδεύουμε. Υπάρχουν ωστόσο κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθείτε όταν φτάνετε στο δωμάτιο, προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητες να σας παρακολουθεί κάποιος.

Δείτε κάποιες από αυτές:

  • Εξοχινιστική επιθεώρηση: Ξεκινήστε με μια σχολαστική εξέταση του ενοικιαζόμενου σπιτιού. Ψάξτε για μικροσκοπικές τρύπες που θα μπορούσε να βρίσκεται κάμερα, ειδικά σε κοινά σημεία που… είμαστε πιο ελεύθεροι όπως υπνοδωμάτια και μπάνια.
  • Χρησιμοποιήστε φακό: Χρησιμοποιήστε τον φακό του κινητού σας. Σβήστε όλα τα φώτα στο δωμάτιο και σαρώστε αργά την περιοχή με τον φακό. Ο φακός της φωτογραφικής μηχανής θα αντανακλά το φως, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό κάποιας κάμερας, εφόσον υπάρχει.
  • Έλεγχος στους καθρέφτες: Για τους καθρέφτες, εκτελέστε το απλό τεστ με τα νύχια. Εάν μπορείτε να «αγγίξετε» το δάχτυλό σας που αντανακλάται, αυτό μπορεί να υποδεικνύει έναν αμφίδρομο καθρέφτη.
  • Έλεγχος για κάμερες: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή σάρωσης δικτύου για να εντοπίσετε τυχόν συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Wifi του κεντρικού υπολογιστή. Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό webcams που μπορεί να μεταδίδουν ή να καταγράφουν τις δραστηριότητές σας.
@malwaretech Reply to @safarijackza How to find hidden cameras in AirBnBs #safety #travel ♬ original sound – Marcus Hutchins

Με τη λήψη αυτών των μέτρων, οι ταξιδιώτες μπορούν να διασφαλίσουν την ιδιωτικότητά τους και να απολαύσουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια διακοπών τους με ηρεμία.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ