Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 12, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, «άδειασε» τις ΗΠΑ για την περιβόητη «ισραηλινή πρόταση» εκεχειρίας, λέγοντας ότι συμφωνεί μόνο εν μέρει και διευκρινίζοντας ότι δεν προτίθεται να τελειώσει οριστικά τον πόλεμο στη Γάζα.

Την ίδια στιγμή, και ενώ υπάρχουν φόβοι για ευρύτερη ανάφλεξη, ισραηλινά άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει την ανθρωπιστική ζώνη Μαουάσι, ενώ ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν και υγειονομικούς χθες Κυριακή μεταξύ άλλων αμάχων.

Δύο ακόμα μωρά πέθαναν από υποσιτισμό στη Γάζα, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να προειδοποιούν ότι η κατάσταση φτάνει σε σημείο χωρίς γυρισμό. Συνολικά ο αριθμός των νεκρών από πείνα και από δίψα ανέρχεται σε 31.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

08:42 Χαμάς: Τα σχόλια Νετανιάχου δείχνουν ότι απορρίπτει την πρόταση Μπάιντεν

Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου δείχνουν πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός θέλει μόνο μια «μερική συμφωνία, μετά την οποία ο πόλεμος θα ξαναρχίσει» και όχι την πρόταση που η κυβέρνηση Μπάιντεν «προσπάθησε να προωθήσει».

«Η επιμονή μας οποιαδήποτε συμφωνία να περιλαμβάνει μόνιμη κατάπαυση του πυρός και πλήρη αποχώρηση ήταν απαραίτητη για να μπλοκάρει τον δρόμο του Νετανιάχου», προστίθεται στην ανακοίνωση της Χαμάς.

Ο Νετανιάχου έκανε τα σχόλια στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο ισραηλινό Channel 14 χθες Κυριακή, λέγοντας επίσης ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα μετακινηθούν στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο καθώς «πρόκειται να τελειώσει η έντονη φάση του πολέμου στη Ράφα».

08:30 Ολονύχτιες επιθέσεις σε όλη τη Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Για όσα έχουν προηγηθεί διαβάστε εδώ 

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ