Ζougla Newsroom

Φωτογραφίες -Βίντεο: Γιώργος Δαγαλάκης

O 38χρονος Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός από την οπαδική συμπλοκή στο ραντεβού θανάτου ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς στο Μαρκόπουλο τον Μάρτιο του 2007, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου και για την οποία είχε καταδικασθεί ως ένας από τους αυτουργούς, και ο γαμπρός του Διονύσης Μουζακίτης, είναι τα δύο θύματα της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 23.20 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό. Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης σε ηλικία μόλις 22 ετών, τον Μάρτιο του 2007, παίρνει μέρος σε μια από τις πιο φονικές οπαδικές συμπλοκές με θύμα τον συνομήλικο του Μιχάλη Φιλόπουλο. Δούλευε σαν οδηγός ταξί και με ύψος 1,80 και έχοντας τα μαλλιά του «καρφάκια» ήταν εύκολα αναγνωρίσιμος μέσα από τα δεκάδες βίντεο που είχαν βρεθεί στα κινητά τηλέφωνα των χούλιγκανς. Την ημέρα των επεισοδίων δεν φορούσε κράνος και κρατούσε ένα μαχαίρι. Ο Ρουμπέτης, οργανωμένος στον σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στη Νίκαια, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα μαζί με άλλους συγκατηγορούμενους του «με βέργες, πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρι τον κτύπησαν (σ.σ. τον Μιχάλη Φιλόπουλο) επανειλημμένα στο κεφάλι την κοιλιακή χώρα και τους μηρούς».

Στις 23 Ιανουαρίου του 2013 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών ενώ κυκλοφορούσε στην αγαπημένη του Νίκαια διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, συνολικής ποινής κάθειρξης 12 ετών, για το «αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, που είχε διαπραχθεί την 29-3-2007 στην Παιανία». Μάλιστα, στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν, αρχικά τράπηκε σε φυγή και όταν εγκλωβίστηκε αντιστάθηκε και προσπάθησε να τους χτυπήσει. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης.

Λίγα χρόνια αργότερα, και ενώ φαίνεται ότι είχε ενταχθεί στην ομάδα του Βασίλη Στεφανάκου, στις 22 Νοεμβρίου 2014 μια μοτοσικλέτα που ήταν στο όνομα της γυναίκας του καταδιώχτηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ την οποία φέρεται να οδηγούσε ο ίδιος με επιβάτη ένα δεύτερο άτομο. 

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε μέχρι την ημέρα της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι. Οι εκτελεστές έριξε 29 σφαίρες με καλάσνικοφ πριν το θύμα προλάβει να κλειδώσει την πόρτα του αυτοκινήτου του για να γλιτώσει από τις ριπές του φονικού όπλου. Ο Στεφανάκος άλλωστε είχε μέσα στο αυτοκίνητο όπλο το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Ίσως αν είχε το πλήρες θωρακισμένο αυτοκίνητο του, να είχε σωθεί. Κατ εντολή του όμως το πολυτελές όχημα το είχε ο Ρουμπέτης καθώς τον είχε στείλει σε κάποια δουλειά. Οι δράστες διέφυγαν με μια λευκή μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού η οποία ήταν κλεμμένη από την Ηλιούπολη. Για εκείνη την δολοφονία ακούστηκαν πολλά ακόμα και για τον 38χρονο Ρουμπέτη που όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 

Το δεύτερο θύμα της χθεσινοβραδινής επίθεσης ήταν ο Διονύσης Μουζακίτης. Ένας άνθρωπος που ο Ρουμπέτης είχε σχεδόν πάντα μαζί του λόγω και της συγγενικής τους σχέσης καθώς είχε παντρευτεί την αδελφή του. Φαίνεται όμως ότι «πλήρωσε» με την ζωή του αυτή την αδελφική σχέση καθώς οι εκτελεστές δεν τον άφησαν εκτός του δραστικού πεδίου του καλάσνικoφ που χρησιμοποίησαν για να «γαζώσουν» τα δυο αυτοκίνητα χθες βράδυ στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Η διπλή δολοφονία το βράδυ της Τετάρτης στον Κορυδαλλό, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας. Το όλο σκηνικό της επίθεσης κια τςη εεκτέλεσης τους παραπέμπει άλλωστε σε συμβόλαιο θανάτου που εξετέλεσαν επιτυχώς οι δράστες.

Οι άγνωστοι δράστες επέβαιναν σε μαύρο αυτοκίνητο και πλησίασαν την πολυκατοικία όπου γάζωσαν με καλάσνικοφ το ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Mercedes που βρισκόταν στην πυλωτή και στο οποίο επέβαινε ο Ρουμπέτης, με αποτέλεσμα αυτός να βρει ακαριαίο θάνατο στη θέση του οδηγού. Ο συνοδηγός του Μουζακίτης, κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο αιμόφυρτος και να περπατήσει λίγα μέτρα, ωστόσο οι δράστες ακολούθησαν τα ίχνη αίματος και τον αποτελείωσαν.  

Σημειώνεται πως σφαίρες βρέθηκαν τόσο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν τα θύματα όσο και σε παρκαρισμένο παραπλέυρως αυτοκίνητο μάρκας Smart.

Οι αστυνομικοί ππου έφθασαν αστο σημείο της εκτέλεσης, εντόπισαν αρχικά νεκρό τον Βασίλη Ρουμπέτη  και ακολούθως διακρίνοντας κηλίδες αίματος δίπλα από το Smart τις ακολούθησαν, οπότε εντόπισαν στο υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας τον Διονύση Μουζακίτη, τραυματισμένο θανάσιμα από τις σφαίρες των εκτελεστών.

 

Βρέθηκε καμένο το όχημα των δραστών

Οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν από το σημείο της εκτέλεσης με ένα μαύρο τζιπ στο οποίο αφού το εγκατέλειψαν στην περιοχή του Σκαραμαγκά, έβαλαν φωτιά προκειμένου να καλύψουν τα όποια  αποτυπώματα ή άλλο γεννετικό υλικό που θα οδηγούσε στην ταυτοποίησή τους.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι πλέον οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών. Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΠΗΓΗ