Μετά την ξαφνική ανακοίνωση για την απόλυση της Μελίσα Μπαρέρα από το «Scream VII» λόγω «αντισημιτικές» δηλώσεις της όσο αφορά τον πόλεμο στη Γάζα και την υποστήριξή της στην Παλαιστίνη, χτες ανακοινώθηκε και πως η συμπρωταγωνίστριά της Τζένα Ορτεγκα, η οποία παίζει τον ρόλο της μικρότερης αδερφή της στις ταινίας, την Σαμ Κάρπεντερ, αποχώρησε από το franchise.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety ο λόγος για τον οποίο έφυγε η Ορτέγκα από το «Scream» δεν έχει καμία σχέση με την απόλυση της Μπαρέρα, αλλά λόγω του προγραμματισμού των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν του «Wednesday» του Τιμ Μπάρτον για το Netflix, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Επίσης η Ορτέγκα πρέπει να ολοκληρώσει και τα γυρίσματα του «Σκαθαροζούμη 2», το οποία είχαν μπει σε παύση όλους αυτούς τους μήνες λόγω των απεργιών.

Το «Scream VII» ήταν προγραμματισμένο για το 2025.

Αποχώρησε οικειοθελώς η Τζένα Ορτέγκα

Από την άλλη η Μπαρέρα ανέβασε στο instgram story της την παρακάτω δήλωση μετά τα όσα εξελίχθηκαν. «Πρώτα από όλα καταδικάζω τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία. Καταδικάζω το μίσος και την προκατάληψη κάθε είδους εναντίον οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων. Ως Λατίνα, περήφανη Μεξικανή, αισθάνομαι την ευθύνη να έχω μια πλατφόρμα που μου επιτρέπει το προνόμιο να με ακούνε και, ως εκ τούτου, προσπάθησα να τη χρησιμοποιήσω για να ευαισθητοποιήσω για θέματα που με ενδιαφέρουν και να δανείσω τη φωνή μου σε όσους την χρειάζονται. Κάθε άτομο σε αυτήν τη γη — ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής, εθνικότητας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή κοινωνικοοικονομικής θέσης — αξίζει ίσα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοπρέπεια και, φυσικά, ελευθερία. Πιστεύω ότι μια ομάδα ανθρώπων ΔΕΝ είναι η ηγεσία τους και ότι κανένα κυβερνητικό όργανο δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής».

Αλλαγές στην ταινία

Ωστόσο, ακόμη και πριν από την απόλυση της Μπαρέρα, τα σχέδια για το επόμενο «Scream» επανασχεδιάζονταν. Σύμφωνα με πηγές η αποχώρηση της Ορτέγκα θα απαιτήσει από τη δημιουργική ομάδα να κάνει κάποιες αλλαγές, αλλά υπήρχαν ελπίδες ότι η ηθοποιός μπορεί να πειστεί να επιστρέψει για κάποιου είδους καμέο, κάτι που τελικά δεν θα ισχύσει. Μια άλλη πηγή που γνωρίζει το franchise τα αμφισβήτησε όλα αυτό, λέγοντας ότι η Ορτέγκα δεν είχε ποτέ ρόλο στη νέα ταινία.

Οι σεναριογράφοι των νέων ταινιών Τζέιμς Βάντερμπιλτ και Γκάι Μπιούσικ θα εργαστούν τώρα σε ένα νέο προσχέδιο που θα το παρουσιάσουν στους παραγωγούς. Μπορεί να διατηρηθούν κάποιες σκηνές και ανατροπές, αλλά η ταινία θα χρειαστεί να βρει νέους πρωταγωνιστές. Η Ορτέγκα και η Μπαρέρα υπέγραψαν για δύο ταινίες «Scream» και εκπλήρωσαν αυτές την υποχρέωση σημείωσε άλλη πηγή.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ