Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, 00:49

Γιώργος Αρκουλής

Πολύ διασκεδαστικά -και φυσικά θλιβερά- βρίσκω τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα μεταξύ των λεγόμενων ισχυρών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του υπεύθυνου της διαιτησίας, τα οποία -γενικώς- ρεζιλεύουν το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και όσους επιμένουν να θεωρούν ότι «εφέτος η κατάσταση είναι ενδιαφέρουσα, αφού τέσσερις ομάδες (οι γνωστές) διεκδικούν τον τίτλο». Πως; Μέσω της γελοίας (όπως έχω χαρακτηρίσει εδώ και κάποια χρόνια) μεθόδου των πλέϊ οφ. Μια μέθοδο, η οποία καθιερώθηκε μόνο και μόνο για «διορθωτικές κινήσεις». Δηλαδή για να προκάνουν (που έλεγε ο Χαρίλαος) να…βρουν τη φόρμα τους και να βρεθούν σε θέση κούπας, όσοι θεωρούν ντε φάκτο την κυριαρχία τους στον χώρο.  Για να γίνει αυτό, σίγουρα οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι γουστάρουν εύνοια από την διαιτησία και εκεί ξέσπασε ο πόλεμος, για τον οποίο υπεύθυνοι είναι (με λύπη των σημειώνω) και οι δημοσιογράφοι, είτε επειδή τρέμουν να πάρουν θέση καθοδηγώντας τους φιλάθλους με σωστό τρόπο ενημέρωσης, είτε επειδή φοβούνται μήπως χάσουν το «μεροκάματο του τρόμου».

Η μέθοδος των πλέϊ οφ, έχει καθιερωθεί αποκλειστικά στα πρωταθλήματα β’ διαλογής, εκεί όπου δεν θα δεις ποτέ γεμάτα γήπεδα, αλλά μπορεί να υποπτευθείς με άνεση ότι υπάρχουν κάποιοι πονηροί, οι οποίοι για δικά τους συμφέροντα (στοιχήματα κλπ.) επιμένουν να χειροκροτούν.

Στα μεγάλα τουρνουά, δηλαδή της ΑΓΓΛΙΑΣ, της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, της ΙΣΠΑΝΙΑΣ, της ΓΑΛΛΙΑΣ, της ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, της ΙΤΑΛΙΑΣ ο πρωταθλητής αναδεικνύεται με την φυσιολογική λήξη του πρωταθλήματος και ας έχει τερματίσει στην πρώτη θέση η Λιλ, η Λέστερ Σίτι, η Λειψία, η Ατλέτικο. Αυτό σημαίνει ΥΓΕΙΑ και ξορκίζει κάθε πονηρή σκέψη, αφού όλοι γνωρίζουν πως ό,τι προκύπτει είναι τίμιο και κερδίζεται (ή χάνεται) αποκλειστικά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Αυτά και καλή συνέχεια…

ΥΓ: για την ακρίβεια καλά ξεμπερδέματα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, 00:53

ΠΗΓΗ