Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα νότια της Μόσχας, χωρίς ν’ αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές από τα συντρίμμια, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή μέσω Telegram (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Χ).

Ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν επίσης στην Μπριάνσκ και στην Μπέλγκοροντ, λένε οι ρωσικές αρχές

Ο κ. Σαμπιάνιν διευκρίνισε πως το drone καταρρίφθηκε στην περιοχή Παντόλσκ, σε μικρή απόσταση από τη Μόσχα. Παράλληλα ο περιφερειάρχης της Μπριάνσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικά UAVs, επίσης χωρίς ν’ αναφερθούν θύματα ή ζημιές, ενώ στην Μπέλγκοροντ, που επίσης γειτονεύει με την Ουκρανία, καταρρίφθηκαν δύο, κατά το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις με UAVs, βάζοντας στο στόχαστρο ρωσικές ενεργειακές υποδομές, ειδικά διυλιστήρια.

Το δυναμικό διύλισης καυσίμων στη Ρωσία έχει μειωθεί φέτος κατά 15%, υπολόγιζε αξιωματούχος του NATO στις αρχές Απριλίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αγορά HIMARS από τη Γερμανία

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η Γερμανία θα καλύψει το κόστος της αγοράς και της παράδοσης τριών ακόμη συστημάτων HIMARS («High Mobility Artillery Rocket Systems») στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Θα προέλθουν από τα αποθέματα του στρατού των ΗΠΑ και θα πληρωθούν από εμάς», διευκρίνισε ο κ. Πιστόριους έπειτα από συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν στην Ουάσιγκτον.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ