Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του τάσσεται από θέση αρχής υπέρ της ισότητας στο γάμο, όπως και σε κάθε ρύθμιση που αφορά στα δικαιώματα των πολιτών.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιαστεί ως μεταρρυθμιστής, μιας μεταρρύθμισης που δεν στηρίζει το ίδιο του το κόμμα. Μας διάβασε την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας. Ας την διάβαζε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και προσέθεσε πως ο υπουργός Επικρατίας, κ. Βορίδης, «ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού στη Βουλή, όχι μόνο δεν στηρίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στην οποία ανήκει, αλλά το θεωρεί και αντισυνταγματικό. Παρ’ όλα αυτά, όμως, η καρέκλα είναι γλυκιά, γι’ αυτό και παραμένει. Αφήστε λοιπόν τα μαθήματα», κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Το νομοσχέδιο αυτό συμπίπτει με ένα πρωτοφανές ράπισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην κυβέρνηση για το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό, δεν μπορείτε να μιλάτε για φιλελευθερισμό και δικαιώματα», υπογράμμισε στη συνέχεια, για να σημειώσει πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν καταδίκασε την Ελλάδα, αλλά την παρέα του κ. Μητσοτάκη».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ