Ανοιχτό παράθυρο ώστε οι αγρότες να κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους άφησε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, μιλώντας στο MEGA.

Όπως ανέφερε ο Ρίζος Μαρούδας, «θα κάνουμε μία προσπάθεια πηγαίνοντας προς τη συνάντηση, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που είχαμε βάλει. Οι δρόμοι έκλειναν συμβολικά όλο αυτό τον καιρό. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα παραμένει το ενδεχόμενο να κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα».

«Θέλουμε αποζημίωση για τα προϊόντα και υπάρχει και το θέμα με τις ελληνοποιήσεις με αμφιλεγόμενα προϊόντα που εισάγονται»

Ακολούθως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε ότι οι αγρότες επιθυμούν να λυθούν βασικά ζητήματα ώστε να συνεχίσουν να παράγουν.

«Όπως η κυβέρνηση έχει χρήματα για άλλες κοινωνικές ομάδες, θα πρέπει να «σκύψει» και πάνω από τους αγρότες. Έξι μήνες μετά τις πλημμύρες αυτό που έχουν πάρει οι αγρότες είναι μία μικρή προκαταβολή στα προϊόντα και το 60% των αγροτών τις 2.000 στην πρώτη αρωγή, τίποτα άλλο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις», λένε οι αγρότες

Καθορίστηκε η 15μελής επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη

Παράλληλα ανέφερε ότι συζητήθηκαν τα αιτήματα που θα κατατεθούν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και καθορίστηκε η 15μελής επιτροπή που θα τον συναντήσει την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όσον αφορά τα αιτήματα των αγροτών ο Ρίζος Μαρούδας επισήμανε ότι τα «βασικά αιτήματα που αφορούν όλους τους αγρότες είναι το κόστος παραγωγής που είναι τεράστιο, υπάρχει το θέμα της νέας αγροτικής πολιτικής, η οποία δεν θέλουμε να εφαρμοστεί γιατί είναι πολύ χειρότερη απλό την προηγούμενη και δεν υπάρχουν ότι και προϋποθέσεις η Ελλάδα να καλύψει τους όρους που θέτει η ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ. Θέλουμε αποζημίωση για τα προϊόντα και υπάρχει και το θέμα με τις ελληνοποιήσεις με αμφιλεγόμενα προϊόντα που εισάγονται. Δεν μπορούμε εμείς να πουλάμε πάμφθηνα και να φτάνουν σε εσάς πανάκριβα. Υπάρχουν ζημιές στη Θεσσαλία και θέλουμε και εκεί κάποιες λύσεις», κατέληξε.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ