Πολλές φορές στο παρελθόν, ο Ρότζερ Γουότερς έχει αποδείξει πως δεν μασάει τα λόγια του. Αυτό έρχεται να το αποδείξει ακόμα μία φορά μιλώντας για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο θέμα συζήτησης διεθνώς.

Συγκεκριμένα, ο θρύλος των Pink Floyd, λέει στη συνέντευξη του ότι  «οι Άγγλοι τα έκλεψαν από τον Παρθενώνα, είναι μέρος του Παρθενώνα και προφανώς πρέπει να είναι πάνω στον Παρθενώνα».

«Είμαστε οι χειρότεροι όλων» – Τι λέει για τον Σούνακ

Όπως εξηγεί 80χρονος Βρετανός καλλιτέχνης, όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες είναι τα κατάλοιπα της βρετανικής αποικιοκρατίας: «είμαστε οι χειρότεροι όλων. Δυστυχώς είναι ακόμη στο αίμα τους και για τον λόγο αυτό έχουμε ακόμη υποτελείς στη μοναρχία. Είναι πολύ μεγάλη η δεξιά πτέρυγα που θέλει να κυβερνά τον κόσμο και βλέπουν τους υπόλοιπους σαν υπηρέτες και σκλάβους».

Δεν διστάζει δε να χαρακτηρίσει και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ σαν «μια μαριονέτα, ένα τίποτα, παντρεμένος με μια δισεκατομμυριούχο. Είναι ελάχιστος και μηδαμινός». «Πόσοι άνθρωποι στην Αγγλία πιστεύεις ότι πηγαίνουν να δουν τα μάρμαρα που έχουν κλαπεί από τους Έλληνες; Και πότε έγινε αυτό στα μέσα του 19ου αιώνα;» διερωτάται.

Καταλήγει περιγράφοντας την ημέρα που τα γλυπτά θα επέστρεφαν στην Αθήνα «το πλοίο θα έδενε στον Πειραιά… θα πήγαινα εγώ, θα τα παρέδιδα και θα κάναμε μια υπέροχη παρέλαση μέχρι την Ακρόπολη, ο καθένας μας κουβαλώντας ένα κομμάτι μαρμάρου. Θα έδινα και μια συναυλία στο Ηρώδειο Πόσο όμορφο θα ήταν;».

Δείτε το βίντεο

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ