Η ηθοποιός Helene Darras κατηγόρησε τον διάσημο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση στα γυρίσματα της ταινίας Disco το 2008.

Απορρίφθηκε μια καταγγελία εναντίον του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Ήθελα να γίνω ηθοποιός και δεν ήθελα να μπω στη μαύρη λίστα στα 26 μου

Στην καταγγελία, η ηθοποιός Helene Darras υποστήριζε ότι ο 75χρονος Ζεράρ Ντεπαρντιέ της επιτέθηκε σεξουαλικά στα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας Disco του 2008.

Η Helene Darras δημοσιοποίησε τους ισχυρισμούς της τον Δεκέμβριο στο πλαίσιο της ερευνητικής ειδησεογραφικής σειράς Complément d’Enquête. Η καταγγελία απορρίφθηκε λόγω παραγραφής σύμφωνα με το Variety και το The Hollywood Reporter.

Αν και δεν ανέφερε ονόματα, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μίλησε για τις καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης που έγιναν εναντίον του σε μια ανοιχτή επιστολή στη γαλλική Le Figaro τον Οκτώβριο. Όπως έγραψε «ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησε γυναίκα», σύμφωνα με το Deadline.

«Δεν μπορώ πλέον να επιτρέψω αυτά που ακούω, αυτά που διαβάζω για τον εαυτό μου εδώ και αρκετούς μήνες. Νόμιζα ότι δεν με νοιάζει, αλλά όχι, στην πραγματικότητα όχι. Όλα αυτά με ενοχλούν. Ακόμα χειρότερα, με διαλύουν», έγραψε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Παρισιού δήλωσε στο Variety ότι η Helene Darras «αποφάσισε να καταθέσει ξεχωριστή καταγγελία μετά την ακρόασή της ως μάρτυρας στη διάρκεια της συνεχιζόμενης έρευνας που ξεκίνησε μετά τη μήνυση της Charlotte Arnould».

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορήθηκε για βιασμό της Arnould το 2018. Ο δικηγόρος του δήλωσε τότε ότι ο ηθοποιός «αρνείται απολύτως οποιαδήποτε επίθεση, οποιονδήποτε βιασμό».

Η υπόθεση έκλεισε το 2019 λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Αφού άνοιξε ξανά το καλοκαίρι του 2020, ο ηθοποιός κατηγορήθηκε ξανά για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, την οποία και πάλι αρνήθηκε. Δεν έχει καταδικαστεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Με κοίταζε σαν να ήμουν ένα κομμάτι κρέας»

Η Helene Darras ήταν επίσης μία από τις 13 γυναίκες που κατηγόρησαν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ για ξεχωριστά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή επίθεσης σε μια ερευνητική έκθεση του Mediapart τον Απρίλιο του 2023.

Οι γαλλικές Αρχές δήλωσαν στο Variety ότι «δεν υπάρχουν άλλες γυναίκες, μέχρι σήμερα, των οποίων οι μαρτυρίες στο πλαίσιο αυτής της έρευνας να έδωσαν νέα στοιχεία στον δικαστή».

Στη συνέντευξή της στο Complément d’Enquête και στην οποία αναφέρθηκε το Deadline, η Helene Darras θυμήθηκε ότι ήταν 26 ετών όταν συνεργαζόταν με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ και τον θυμόταν «ανεξέλεγκτο».

«Με κοίταζε σαν να ήμουν ένα κομμάτι κρέας. Φορούσα ένα πολύ στενό φόρεμα. Με πλησίασε και στη συνέχεια πέρασε το χέρι του πάνω από τους γοφούς μου» είχε δηλώσει η Helene Darras στη συνέντευξή της.

Η ηθοποιός είχε ότι δεν είχε προηγουμένως καταγγείλει το περιστατικό από φόβο.

«Ήμουν κομπάρσος και δεν είχα τελειώσει καν τη σχολή θεάτρου. Ήθελα να γίνω ηθοποιός και δεν ήθελα να μπω στη μαύρη λίστα στα 26 μου» δήλωνε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το People.



ΠΗΓΗ