Τέλος στην πολιτική δραστηριότητά του έβαλε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε εκλεχθεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2015 και έως τις εκλογές του 2023 ήταν βουλευτής στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Το 2023 ήρθε τρίτος στη σειρά στις ψήφους στο Ηράκλειο και δεν εκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λόγω της απώλειας των εδρών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσο τα προβλήματα της κοινωνίας παραμένουν ακόμη άλυτα μόνο η αριστερή πολιτική μπορεί να δώσει λύση»

Έχει διατελέσει μέλος των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιφερειών, και των Υποεπιτροπών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών, των Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών, καθώς και συντονιστής Τουρισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του, «μέσα από τη κοινοβουλευτική μου θητεία, προσπάθησα να υπηρετήσω την κοινωνία και τον τόπο με ήθος και εντιμότητα, στηριγμένος στις -παντοτινά σταθερά θεμέλια- αρχές και ιδέες της Αριστεράς».

Παράλληλα τονίζει ότι «το μέλλον δείχνει Αριστερά», καθώς «το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Ηγουμενίδη:

«Δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό, δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα!

Με την τελευταία εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου 2023 ολοκληρώθηκε ένα προσωπικό, συναρπαστικό ταξίδι. Πρόκειται για εμπειρία ζωής. Η αναζωογονητική καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες, χέρι – χέρι με την απέραντη μοναξιά την ώρα των αποφάσεων για δύσκολες και, τις περισσότερες φορές, πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η ενότητα στις μάχες που δώσαμε, συνάμα με … «Λαιστρυγόνες» και «Κύκλωπες».

Όπως συνολικά στη ζωή μου, έτσι και μέσα από τη κοινοβουλευτική μου θητεία, προσπάθησα να υπηρετήσω την κοινωνία και τον τόπο με ήθος και εντιμότητα, στηριγμένος στις – παντοτινά σταθερά θεμέλια – αρχές και ιδέες της Αριστεράς.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς, έναν προς έναν, όλους εσάς που τα τελευταία 8 χρόνια στηρίξατε τις πολιτικές μου επιλογές. Αν και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν ούτε καμιά, θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα σε σας που με ακολουθήσατε, υπερβαίνοντας τις προσωπικές σας πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις.

Φίλες και φίλοι,

Η πολιτική επικαιρότητα τρέχει τόσο, που ακόμα και αυτή η τοποθέτησή μου, ίσως φαίνεται ανεπίκαιρη, ίσως φαντάζει να αναφέρεται σε ένα μακρινό παρελθόν.

Όμως, όσο τα προβλήματα της κοινωνίας παραμένουν ακόμη άλυτα μόνο η αριστερή πολιτική μπορεί να δώσει λύση. Κανένας αγώνας δεν πάει ποτέ χαμένος. Πιστεύω ότι, για να δώσουμε το λόγο στους ποιητές, «τις πιο όμορφες θάλασσες δεν τις έχουμε ακόμα ταξιδέψει». Γι’ αυτό και δεν το βάζουμε κάτω. Ξέρουμε καλά ότι «δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό» και, πιστέψτε το, «δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα!».

Πολλά, κατά την γνώμη μου τα περισσότερα, γεγονότα και μάχες, που κάνουν την περίοδο που ζούμε συγκλονιστική, είναι μπροστά μας. Εδώ θα μετρηθούμε όλοι! Εδώ είναι το πεδίο για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων! Εδώ θα αναγεννηθούν οι αξίες μας! Εδώ θα τεθούν οι βάσεις για τη νίκη μας!

Όσο δύσκολο, ανέφικτο ή ουτοπικό κι αν φαίνεται σήμερα, το μέλλον δείχνει Αριστερά!

Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο!!!».



ΠΗΓΗ