Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023, 14:48

Η ΑΕΚ πάει στον τελικό του κυπέλλου, αλλά με ήττα 2 – 1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Μια ΑΕΚ όχι κατώτερη του Ολυμπιακού, η οποία όμως δεν έπαιξε σαν πρωταθλήτρια. Σαν υποψήφια πρωταθλήτρια. Δύσκολα να μιλήσει κανείς για επιτυχία στο ποδόσφαιρο όταν μια ομάδα παίζει μόνο για το αποτέλεσμα, μόνο για την πρόκριση. Το έργο είναι κατ’ αρχήν και κατά βάσιν θέαμα, και στο λογαριασμό παίζουν και οι εντυπώσεις. 

Προκρίθηκε η ΑΕΚ, η νικήτρια με 3 – 0 στον πρώτο ημιτελικό αλλά έχασε επικοινωνιακά. Δεν κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο αεκτζής οπαδός είχε αγωνία σε μια παρτίδα στην οποία η ομάδα είχε το πάνω χέρι; Η ομάδα είχε κερδίσει  3 – 0 κι όμως ο κόσμος της καρδιοχτύπησε στη ρεβάνς. Πάει πολύ.

Κα να σκεφτεί κανείς πως το παιχνίδι ήταν στα μέτρα της ΑΕΚ. Έτσι όπως θα το ήθελε ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Στάθηκε περίφημα η ΑΕΚ, ήταν ψύχραιμη και  απειλητική, Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ρυθμό στην έδρα του, που δεν τον βρήκε παρά μόνο με τη… βοήθεια της ΑΕΚ. Τελικά, η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έφυγε ηττημένη και γι’ αυτό δεν… ευθύνεται ο Ολυμπιακός.

Ισοφαρίζει η ΑΕΚ στο 52 σε 1 – 1 και το παιχνίδι είναι δικό της. Το β’ μέρος αρχίζει να παίζεται στα καρέ του Πασχαλάκη, η ΑΕΚ χάνει ευκαιρίες μονάκριβες πριν την ισοφάριση κι όμως στη συνέχεια αντί να κερδίσει το ματς, έστω να μη το χάσει, παραχωρεί τις πρωτοβουλίες στον Ολυμπιακό. Εδώ ελέγχεται η ΑΕΚ, συγκεκριμένα το αφεντικό στον πάγκο. Δεν αποκλέιστηκε η ΑΕΚ και το ποτάμι πήρε τις ακατανόητες αλλαγές του Αργεντινού (φώτο).

Γιατί δεν προκρίθηκε ο Ολυμπιακός; Είναι μπερδεμένος. Με Μίτσελ και με τον νέο του προπονητή, για τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει. Κι όταν λέμε κανείς εννοούμε ο Μαρινάκης, οι παίκτες, ο ίδιος ο Ανιγκώ.

Αποτυχία, λοιπόν, για την  ΑΕΚ να μην κερδίσει ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός για να φορτσάρει είχε ανάγκη την ορμή στο παιχνίδι του. Χάρη στην ΑΕΚ τα πράγματα εξελίχθηκαν ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό μετά το ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ. Μετά το 2 – 2 που δεν μέτρησε ο Ολυμπιακός έδειξε το αληθινό του αγωνιστικό εαυτό. Ότι για κάποιους λόγους πληρώνει το κόστος της αδυναμίας του να αξιοποιήσει την αξία του ρόστερ του. 

…………………………………………………

Πως η ΑΕΚ βρέθηκε στα χέρια του Μελισσανίδη, όλο το παρασκήνιο, διάβασε apodytiriakias.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023, 14:50

ΠΗΓΗ