Χάος επικράτησε στην εσωτερική πτήση, από Μπανγκόκ προς τη νότια επαρχία Πουκέτ, όταν οι επιβάτες ανακάλυψαν ένα ζωντανό φίδι στο ντουλάπι των αποσκευών του αεροσκάφους. Σε ανακοίνωση που απέστειλε στο CNN, η AirAsia Thailand δήλωσε ότι είχε επίγνωση ενός περιστατικού στην πτήση FD3015 που αναχώρησε από το αεροδρόμιο Don Mueang της Μπανγκόκ.

Βέβαια, το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο κατά σειρά που γίνεται σε αεροπλάνο της AirAsia. Tον Φεβρουάριο του 2022, ένας κηλιδωτός πύθωνας βρέθηκε σε μία από τις εσωτερικές πτήσεις της στη Μαλαισία που ταξίδευε από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ στη Σαμπάχ. Το αεροπλάνο κατέληξε να δρομολογηθεί εκ νέου στο διεθνές αεροδρόμιο του Κούτσινγκ.

Τι ανέφερε η εταιρεία

Σε ανακοίνωση της, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε «Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο περιστατικό που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε αεροσκάφος κατά καιρούς». Ο Phol Poompuang, επικεφαλής της εταιρικής ασφάλειας της AirAsia Thailand, επανέλαβε ότι ο εντοπισμός φιδιού εξακολουθεί να είναι «ένα πολύ σπάνιο περιστατικό».

Πρόσθεσε δε ότι «Οι αεροσυνοδοί ειδοποιήθηκαν πριν από την προσγείωση στο Πουκέτ, αφού ένας επιβάτης παρατήρησε ένα μικρό φίδι στο χώρο των αποσκευών»και συνέχισε λέγοντας πως «Το πλήρωμα της AirAsia ήταν καλά εκπαιδευμένο για να χειριστεί ένα περιστατικό αυτού του είδους και μετακίνησε τους επιβάτες από την περιοχή ως προληπτικό μέτρο.»

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς άλλα προβλήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, και επιθεωρήθηκε αμέσως από τις αρμόδιες ομάδες μηχανικών και ασφάλειας στο έδαφος. «Σύμφωνα με την τυπική διαδικασία για ένα περιστατικό αυτού του είδους, το αεροσκάφος υποβλήθηκε σε βαθύ καθαρισμό και απολύμανση πριν συνεχίσει τις πτήσεις», ανέφερε ο Phol.

Ακόμη, ο ίδιος είπε ότι «Η ασφάλεια και η ευημερία των επισκεπτών και του πληρώματός μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα και σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευσε η ασφάλεια των επισκεπτών ή του πληρώματος.»

Τι δείχνει το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Αν και η εταιρεία δεν έκανε καμία αναφορά στο τι συνέβη στο φίδι μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο Πουκέτ, ένα βίντεο που έγινε viral στο TikTok, το οποίο φέρεται να κατέγραψε επιβάτης του αεροσκάφους, δείχνει έναν άνδρα αεροσυνοδό να ανταποκρίνεται στο περιστατικό.

Αρπάζοντας ένα πλαστικό μπουκάλι, έφτασε με ηρεμία πάνω από τον κάδο πάνω από τα αποσκευών για να προσπαθήσει να το πιάσει. Αφού δεν τα κατάφερε, χρησιμοποίησε το πίσω μέρος του μπουκαλιού για να σπρώξει το μικρό ερπετό μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

Οι επιβάτες που κάθονταν κοντά στον κάδο όπου εντοπίστηκε το φίδι φαίνονται στο βίντεο να στέκονται όρθιοι, μακριά από τις θέσεις τους. Άλλοι έβγαλαν τα τηλέφωνά τους για να βιντεοσκοπήσουν την κατάσταση. Το προσωπικό της επίγειας ασφάλειας του αεροδρομίου εντοπίστηκε αργότερα στο αεροπλάνο να ερευνά την περιοχή της καμπίνας όπου πιάστηκε το φίδι.





ΠΗΓΗ