Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023, 14:55

Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης σε έκταση με καλάμια και ξερά χόρτα, πίσω από τη λαχαναγορά του Άργους.

Στην κατασβεση της πυρκαγιάς συμμετείχε και ο  π. Ιωάννης Μητροσύλης, ιερέας – εθελοντής πυροσβέστης, με το βαθμό πυρονόμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους , όπως διακρίνεται και στο σχετικό δημοσίευμα των «Αργολικών Ειδήσεων».

Ο ιερέας είναι εθελοντής πυροσβέστης από το 2006 -με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου- και συμμετέχει ενεργά σε κάθε φωτιά που εκδηλώνεται στην περιοχή Άργους και Ναυπλίου και στις όμορες περιοχές. Μάλιστα ο ίδιος εκτός από μάχιμος πυροσβέστης έχει μετατρέψει και το δικό του αγροτικό όχημα σε πυροσβεστικό, έχοντας κάνει την σχετική εγκατάσταση και διαθέτει μάλιστα μια δεξαμενή χωρητικότητας 1.200 (!) λίτρων νερού.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον ιερέα όπου μίλησε για το σημερινό συμβάν καθώς και για τη συνολική εθελοντική του δράση στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ακούστε τη συνέντευξη:

 

Στο βίντεο παρακάτω μιλάει για το συμβάν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Άργους Αντιπύραρχος, Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου:

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023, 14:57

ΠΗΓΗ