Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Καστοριάς, όταν μια νεαρή αρκούδα έχασε τη ζωή της από πνιγμό όταν μπήκε κατά λάθος σε φυτώριο και μπλέχτηκε σε συρματόπλεγμα που κρατάει τα φυτά στη θέση τους.

Η νεαρή αρκούδα μπλέχτηκε στο σύρμα του φράχτη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από ασφυξία

Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε στην Πολυκάρπη Καστοριάς, την ώρα που η αρκούδα προσπαθούσε να διασχίσει τη δασική περιοχή για να φτάσει στη λίμνη της περιοχής. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως βρέθηκε μέσα στο φυτώριο και όπου υπάρχουν σύρματα στον φράχτη που συγκρατεί τα φυτά, μπλέχτηκε σε ένα από αυτά και δεν μπορούσε να ξεφύγει.

Η ιδιοκτήτρια του φυτωρίου που μάζευε μήλα αντιλήφθηκε τι συνέβη και ειδοποίησε αμέσως το δασαρχείο Καστοριάς. Στο σημείο έφτασε η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς προκειμένου να απεγκλωβίσει την αρκούδα, παρ’ όλα αυτά δεν κατέστη δυνατόν να την απελευθερώσουν προτού καταλήξει, καθώς είχε μπλεχτεί πολύ άσχημα στην προσπάθειά της να διαφύγει.

«Δεν υπήρξε χρόνος»

Όπως δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος περίθαλψης ζώων της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς που βρέθηκε στο σημείο όπου εγκλωβίστηκε η αρκούδα, δυστυχώς δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να ναρκωθεί το ζώο και να καταφέρουν να το απεγκλωβίσουν.

«Δυστυχώς, ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος σε αυτό το περιστατικό. Ενημερωθήκαμε από την κυρία που είχε το φυτώριο, η οποία είχε πάει να μαζέψει τα μήλα της και άκουσε τον χαρακτηριστικό βρόγχο. Πήγε κοντά, είδε την αρκούδα και ειδοποιηθήκαμε. Δεν γνωρίζουμε πόσες ώρες μπορεί να ήταν εγκλωβισμένο το ζώο. Έως ότου ξεκινήσουμε για να ναρκώσουμε το ζώο, δυστυχώς το χάσαμε» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Είναι πολλές φορές που τα ζώα εγκλωβίζονται από ανθρώπινες ενέργειες, σε χωράφια, από σκουπίδια, όπως στη θάλασσα. Έχουμε πολλούς επώδυνους θανάτους» υπογράμμισε ο ίδιος στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλους μας για το πόσο ευάλωτα είναι τα άγρια ζώα όταν ο άνθρωπος εισέρχεται στο περιβάλλον τους.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ