Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, 20:54

Με την ευχή να μην χρειαστεί ποτέ να εφαρμόσουν όσα μάθουν, τετρακόσιοι αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ξεκινούν εκπαίδευση από στελέχη του ΕΚΑΒ «σε θέματα βασικής υποστήριξης της ζωής, χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αντιμετώπιση τραυματισμών και παροχή Α’ Βοηθειών σε επείγοντα παθολογικά περιστατικά».

 

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στον νέο «Αττικάρχη» Υποστράτηγο Αστέριο Μαντζιώκα ενώ στο πρόγραμμα εκπαίδευσης συμμετείχε η πρώτη εκπαιδευτική σειρά αποτελούμενη από 25 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο προλόγισε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας των δύο υπηρεσιών στο χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που αμφότεροι καλούνται να διαχειριστούν ως υπηρεσίες πρώτης γραμμής. Μάλιστα, ο κ. Μαντζιώκας θυμήθηκε ότι όταν ο ίδιος ήταν νεαρός αστυνομικός, και είχε περάσει μια ανάλογη εκπαίδευση, την χρησιμοποίησε στον… γιο του καθώς του παρείχε τις πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να του σώσει την ζωή. 

 

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν και στη συνέχεια έκαναν πρακτική εξάσκηση όσα τους έδειξαν τα στελέχη του ΕΚΑΒ ώστε να είναι σε θέση να τα εφαρμόσουν στην υπηρεσιακή τους «ζωή». Μετά το πέρας του προγράμματος σε όσους συμμετείχαν χορηγήθηκε σχετική βεβαίωση. 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, 20:54

ΠΗΓΗ