Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο εικονικός, αυξάνοντας τον αριθμό των τρόπων με τους οποίους μπορείτε να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.

Η online εργασία από το σπίτι προσφέρει πολλά προνόμια, όπως ευελιξία, άνετο περιβάλλον και όχι αγχωτικές μετακινήσεις. Είτε έχετε κολλήσει σε ένα γραφείο και είστε έτοιμοι να κάνετε μια αλλαγή, ή απλώς ψάχνετε για έναν βολικό τρόπο να βγάζετε χρήματα στο περιθώριο, δείτε αυτή τη λίστα με τις επιλογές που δημοσιεύει το περιοδικό TIME για το πώς να βγάζετε χρήματα στο διαδίκτυο.

Ξεκινήστε ένα blog

Αν σας αρέσει να γράφετε και έχετε κάτι χρήσιμο ή εμπνευσμένο να πείτε, σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο (blog). Το ιστολόγιο είναι ένας ιστότοπος όπου μοιράζεστε τακτικά τις ιδέες ή την τεχνογνωσία σας με τους αναγνώστες σας.

Πριν αρχίσετε να μοιράζεστε τις σκέψεις σας, πρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Μπορείτε να προσλάβετε κάποιον να τον κατασκευάσει για εσάς ή να το κάνετε μόνοι σας. Τα προγράμματα κατασκευής ιστοτόπων, όπως το SquareSpace, καθιστούν πολύ εύκολη τη δημιουργία ενός ιστοτόπου, ακόμη και αν δεν διαθέτετε προηγούμενη εμπειρία.

Μόλις δημιουργηθεί ο ιστότοπός σας, το θέμα είναι να γράφετε με συνέπεια καλό περιεχόμενο και να προωθείτε το blog σας για να προσελκύσετε αναγνώστες και συνδρομητές. Αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα από το blog σας, χρειάζεστε φυσικά κοινό. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεθόδους όπως το μάρκετινγκ θυγατρικών (εισόδημα από συστάσεις προϊόντων) και τις διαφημίσεις. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας προϊόν ή υπηρεσία και να το πουλήσετε στον blog σας.

Συμπληρώστε διαδικτυακές έρευνες

Αν θέλετε να πλουτίσετε, οι διαδικτυακές έρευνες δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να το κάνετε. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε άλλες ανταμοιβές, μοιραζόμενοι τις απόψεις σας για διάφορα προϊόντα ή ιστότοπους όπως το Survey Junkie.

Συμπληρώνοντας έρευνες, κερδίζετε κάποια επιπλέον μετρητά για να τα ξοδέψετε σε καθημερινά έξοδα, όπως βενζίνη και ψώνια, ή παίρνετε δωροκάρτες για διάφορα καταστήματα και εστιατόρια, όπως το Amazon, το Walmart και το Target.

Η Survey Junkie αναφέρει ότι πληρώνει πάνω από 55.000 δολάρια την ημέρα στα μέλη της. Μπορείτε να κερδίζετε 100 δολάρια το μήνα, μέσω εικονικών πόντων που εξαργυρώνονται για ηλεκτρονικές δωροκάρτες ή εξαργυρώσεις μέσω Paypal, συμπληρώνοντας τρεις ή περισσότερες έρευνες την ημέρα. Κάντε τέσσερις ή περισσότερες και η πιθανή σας λεία αυξάνεται στα 130 δολάρια.

Ξεκινήστε μια παράλληλη δραστηριότητα

Το να έχετε μια παράλληλη δραστηριότητα εκτός από μια εργασία πλήρους απασχόλησης είναι αρκετά φυσιολογικό στις μέρες μας. Πολλοί άνθρωποι βγάζουν ένα αξιοπρεπές ποσό χρημάτων χρησιμοποιώντας εφαρμογές παράλληλης απασχόλησης, όπως το DoorDash ή το Uber.

Αν δεν θέλετε να πηγαίνετε από πόρτα σε πόρτα παραδίδοντας φαγητό – ή δεν έχετε αυτοκίνητο ή την ασφάλεια αυτοκινήτου που απαιτείται για να γίνετε οδηγός Uber – μπορείτε να αναζητήσετε άλλες ευκαιρίες. Με εφαρμογές όπως το TaskRabbit ή το Handy, μπορείτε να προσληφθείτε για τυχαίες μικροδουλειές στη γειτονιά σας.

Αν θέλετε μια δευτερεύουσα απασχόληση που σας βγάζει έξω και σας κινεί, ελέγξτε την εφαρμογή Rover για να βρείτε πελάτες για βόλτα με σκύλο.

Πουλήστε ακριβά το blog σας

Έχετε ένα blog ή μια διαδικτυακή επιχείρηση με αξιοπρεπή αριθμό οπαδών; Μπορείτε να βγάλετε χρήματα από την πώλησή του και, μάλιστα, πολλά σε κάποιες περιπτώσεις. Απλά πρέπει να ξέρετε πού να ψάξετε.

Συχνά το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι να υπολογίσετε πόσο αξίζει ο ιστότοπος ή η επιχείρηση και να βρείτε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Λέγεται ότι οι ιστότοποι αξίζουν δύο έως τρεις φορές το ετήσιο κέρδος που παράγουν, αν και αυτό δεν είναι δεδομένο και μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Για μια καλύτερη ιδέα, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε μια επαγγελματική αποτίμηση. Μόλις καταλήξετε σε μια τιμή, αναζητήστε μια διαδικτυακή αγορά που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους συναλλαγές.

Είναι σημαντικό να βρείτε ένα ασφαλές μέρος, που μπορεί να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πιθανούς πλειοδότες. Η Flippa, η οποία προσφέρει επίσης ένα δωρεάν εργαλείο αποτίμησης ιστότοπων, θεωρείται μία από τις καλύτερες.

Γράψτε ένα newsletter

Το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο (newsletter) είναι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε στους συνδρομητές σας, για να μοιραστείτε πληροφορίες ή να προωθήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Ας πούμε ότι έχετε ένα blog ή ένα κανάλι στο YouTube που ασχολείται με τη γιόγκα. Στο ενημερωτικό σας δελτίο, μπορείτε να προωθήσετε τα αγαπημένα σας ρούχα γιόγκα, χρησιμοποιώντας συνδέσμους θυγατρικών. Εάν οι αναγνώστες σας κάνουν κλικ στο σύνδεσμο, είναι χρήματα στην τσέπη σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το newsletter για να προωθήσετε τα πιο πρόσφατα διαδικτυακά εργαστήρια γιόγκα, τις ατομικές διαδικτυακές συνεδρίες προπόνησης γιόγκα και τα εμπορεύματά σας.

Δημιουργήστε ένα κανάλι στο Youtube

Αν πάντα ονειρευόσασταν να γίνετε το επόμενο μεγάλο αστέρι του YouTube, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Για να βγάλετε χρήματα στο YouTube, χρειάζεστε προβολές και συνδρομητές – πολλούς από αυτούς.

Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα συνεργατών του YouTube, χρειάζεστε τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές με 4.000 ώρες δημόσιας παρακολούθησης τους τελευταίους 12 μήνες, ή 1.000 συνδρομητές με 10 εκατομμύρια δημόσιες προβολές βίντεο μικρής διάρκειας τις τελευταίες 90 ημέρες.

Εάν μπορείτε να ικανοποιήσετε αυτά τα κριτήρια, είναι δυνατόν να κερδίσετε πολλά χρήματα. Χρησιμοποιώντας το κανάλι σας στο YouTube, μπορείτε να προσπαθήσετε να κερδίσετε από τα έσοδα από διαφημίσεις, τη συνδρομή στο κανάλι και την πώληση εμπορευμάτων στο «κατάστημά» σας στο YouTube.

Γράψτε ένα ebook

Έχετε μια ιδέα για ένα βιβλίο που σας απασχολεί εδώ και χρόνια; Αν ναι, γιατί να μην προσπαθήσετε να γίνετε οι εκδότες του εαυτού σας και να πουλήσετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο στο διαδίκτυο;

Από οικονομικές συμβουλές και αυτοβοήθεια μέχρι βιβλία μαγειρικής και μυθοπλασία, δεν υπάρχει τέλος στο τι μπορείτε να γράψετε. Αν έχετε πείρα σε ένα θέμα και θέλετε να μοιραστείτε τις γνώσεις σας, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το διαδώσετε.

Υπάρχουν πολλοί διαδικτυακοί εκδότες ηλεκτρονικών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Kindle, Smashwords και Rakuten Kobo. Η συγγραφή ενός βιβλίου δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί σημαντική προσπάθεια στην αρχή. Αλλά μόλις πατήσετε «δημοσίευση», το ηλεκτρονικό σας βιβλίο έχει δυνατότητες παθητικού εισοδήματος.

Γίνετε ηθοποιοί voice over

Για όσους έχουν μία όμορφη, μοναδική ή «ραδιοφωνική» φωνή, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνετε voice over; Οι επιτυχημένοι ηθοποιοί voice over έχουν συχνά  υπόβαθρο στην υποκριτική (αν και δεν είναι απαραίτητο) και είναι σε θέση να ερμηνεύουν διαφορετικούς χαρακτήρες ή προφορές.

Οι ηθοποιοί voice over μπορούν να βρουν δουλειά ως αφηγητές ηλεκτρονικών βιβλίων, διαδικτυακών βίντεο ή διαδικτυακών διαφημίσεων. Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε ένα επαγγελματικό χαρτοφυλάκιο για να το μοιραστείτε με πιθανούς πελάτες.

Η ηθοποιία voice over απαιτεί επίσης κάποια αρχική επένδυση. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα μικρόφωνο και ακουστικά, καθώς και λογισμικό ηχογράφησης και επεξεργασίας φωνής.

Γίνετε εικονικός βοηθός

Ο εικονικός βοηθός είναι ένας εξ αποστάσεως εργαζόμενος που προσφέρει διοικητική υποστήριξη σε διάφορους πελάτες. Οι επιτυχημένοι εικονικοί βοηθοί είναι οργανωμένοι, αξιόπιστοι και τεχνολογικά καταρτισμένοι.

Τα ακριβή καθήκοντα εργασίας που θα κάνετε ως εικονικός βοηθός μπορεί να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με τις δεξιότητές σας καθώς και με το τι θέλει ο πελάτης σας.

Ορισμένες υπηρεσίες που θα μπορούσατε να προσφέρετε περιλαμβάνουν: απάντηση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προγραμματισμό συναντήσεων και ραντεβού με πελάτες, μεταγραφή εγγράφων και συντονισμό ταξιδιών ή τήρηση βιβλίων.

Εάν έχετε ήδη διοικητική εμπειρία, αυτό μπορεί να διευκολύνει την είσοδό σας στον κλάδο, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να αρχίσετε να αναζητάτε πελάτες χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως οι Belay, Upwork και Zirtual.

Συγγραφέας freelancer

Για να γίνετε ελεύθερος επαγγελματίας συγγραφέας, πρέπει να είστε κατ΄αρχήν… καλός συγγραφέας, «δυνατός» ερευνητής και να διαθέτετε ικανότητες οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου. Δεν χρειάζεστε πτυχίο δημοσιογραφίας ή φιλολογίας – αν και δεν βλάπτει.

Για να αρχίσετε να βγάζετε χρήματα, θα πρέπει να έχετε ένα χαρτοφυλάκιο με μερικά δείγματα γραφής, προκειμένου για να τα μοιραστείτε με πιθανούς πελάτες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν χαρτοφυλάκιο συγγραφής σε ιστότοπους όπως το Contently και το Muck Rack.

Για να βρείτε πελάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους διαδικτυακούς πίνακες εργασίας. Τρεις επιλογές: Upwork, Fiverr και ProBlogger. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε αυτούς τους ιστότοπους και οι αμοιβές είναι συχνά χαμηλές. Μόλις αποκτήσετε κάποια εμπειρία, μπορείτε να αρχίσετε να προωθείτε πελάτες μόνοι σας και να αυξάνετε τις τιμές σας ανάλογα.



ΠΗΓΗ