Η 21χρονη Maya Regev, (στη φωτογραφία τουAl Jazeera με πατερίτσες) η οποία επέστρεψε στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου μετά από 50 ημέρες αιχμαλωσίας από τη Χαμάς, είναι ο πρώτος όμηρος που είχε αιχμαλωτιστεί από στο φεστιβάλ Supernova στο Re’im.

Σε πλάνα που προβλήθηκαν στο Al Jazeera αργά το βράδυ του Σαββάτου, η  Regev φαίνεται να περπατάει με πατερίτσες. Αφού έφτασε στο Ισραήλ, μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Soroka, όπου νοσηλεύεται.

Άλλος ένας γύρος ανταλλαγής αναμένεται αργότερα σήμερα

Το πρωί της Κυριακής, ο διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Soroka δήλωσε, όπως αναφέρει η Haaretz, ότι η Regev θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο μέλλον, αλλά πρόσθεσε ότι «αναμένουμε ότι θα αναρρώσει πλήρως».

Πόσοι έχουν απελευθερωθεί μέχρι τώρα

Σύμφωνα με το Al Jazeera, συνολικά 26 Ισραηλινοί πολίτες, 78 Παλαιστίνιοι, 14 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος έχουν αφεθεί ελεύθεροι από την έναρξη της τετραήμερης εκεχειρίας την Παρασκευή.

Ειδικότερα:

  • Την Παρασκευή, 13 παιδιά και ηλικιωμένοι Ισραηλινοί απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς, καθώς το Ισραήλ απελευθέρωσε 39 Παλαιστίνιες γυναίκες και εφήβους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών κάτω των 18 ετών.
  • Η Χαμάς απελευθέρωσε επιπλέον 13 Ισραηλινούς – έξι γυναίκες και επτά ανήλικους – μετά από καθυστέρηση, ενώ το Ισραήλ απελευθέρωσε νωρίτερα 39 Παλαιστίνιους – έξι γυναίκες και 33 ανήλικους.
  • Δεκατέσσερις πολίτες της Ταϊλάνδης και ένας Φιλιππινέζος απελευθερώθηκαν επίσης από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
  • Άλλος ένας γύρος ανταλλαγής αναμένεται αργότερα σήμερα.

Η Χαμάς δήλωσε ότι 50 γυναίκες και παιδιά πρόκειται να απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα για 150 Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές συνολικά στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας. Το Ισραήλ λέει ότι η εκεχειρία θα μπορούσε να παραταθεί εάν απελευθερωθούν περισσότεροι αιχμάλωτοι.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ