Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, 20:53

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από το Αιγάλεω ότι το δίλημμα στις εκλογές είναι «ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα». Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη γιατί, όπως είπε, δεν χωρούν επιπόλαιες συμπεριφορές.

«Οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι. Άλλα είπαν και άλλα έκαναν στο δημοψήφισμα της κωλοτούμπας. Δεν εμπιστεύομαι όποιον αρνείται για πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Δεν έχουν αρχές. Είναι ικανοί να συνασπιστούν ακόμα και αν ηττηθούν. Αν οι αριθμοί τους ευνοήσουν θα θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βαρουφάκη με αντάλλαγμα την παγίωση της απλής αναλογικής. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Το σενάριο αυτό μοιάζει δύσκολο, δεν είναι απίθανο. Οι πολίτες μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να δουν πρωθυπουργό Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Βαρουφάκη με ένα “Ν”», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανάφερε και την εξής μαντινάδα που του είπαν στην Κρήτη: «Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι; Ζήτησε τα ρέστα σου από τον Γιάνη Βαρουφάκη».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να αποκλείσουν κάθε συνεργασία που φέρνει παραλυσία. «Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Όσο πιο δυνατό το μήνυμα της, τόσο θα οπλίσει με δύναμη τον νικητή για τις δεύτερες εκλογές. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη ΝΔ, ψήφος για τη γιορτή της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας αντέγραψε το σύνθημα της ΝΔ «να γίνουμε Ευρώπη».

«Από τώρα προετοιμάζουν το αφήγημα της ήττας τους. Ήταν και παραμένουν αδιόρθωτοι. Εγώ ξεκινώ τον αγώνα με εφόδια τη συμφωνία αλήθειας, την οποία ανανεώνουμε και το έργο που έχουμε πετύχει», τόνισε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, 20:53

ΠΗΓΗ