Τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του 78χρονου που κατηγορείται για βιασμό της εγγονής του στο Κερατσίνι έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Πρόκειται για τον ΤΣΟΜΑΡΗ Μιχαήλ του Χρήστου και της Σμαρώς, γεννηθέντα την 24-12-1946 στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορίες

Σε βάρος του κατηγορουμένου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση που δεν συμπλήρωσε τα -12- έτη, κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα -14- έτη από οικείο κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιων πράξεων μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση με παθόντα νεώτερο των -12- ετών.

Ο 78χρονος συνελήφθη την 2-2-2024 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του για τον βιασμό της εγγονής του.

«Εμείς σαν γονείς δεν ξέραμε τίποτα» – Τι ανέφερε η μητέρα της 16χρονης

Μιλώντας για την υπόθεση η μητέρα του κοριτσιού περιγράφει πως έμαθε όσα έκανε ο πατέρας της στο παιδί της. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Εμείς σαν γονείς δεν ξέραμε τίποτα. Η κόρη μου το αποκάλυψε στα ξαδέλφια της πριν από ένα χρόνο. Έτσι το μάθαμε. Πέρυσι κατεβάσαμε το παιδί στο χωριό μαζί με τον πατέρα μου. Αυτός τη ρωτούσε «θες να έρθεις μαζί μου στο χωριό γιατί θα είμαι μόνος μου;» και το παιδί έλεγε «μαμά δεν θέλω να έρθει ο παππούς»».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «Δεν μου πήγε το μυαλό. Λέω μικρό παιδί είναι, μόνο του στο δωμάτιο που θα είναι δεν τον θέλει τον παππού», ενώ πρόσθεσε «Το παιδί μου έκλαιγε. Μια φίλη τη ρωτούσε τι έχει και της έλεγε ότι δεν θέλει να μιλήσει. Μετά, όμως, το είπε στη φίλη της και αυτή της είπε να μην το κρατήσει κρυφό. Πήραν την ξαδέλφη της τηλέφωνο και τα είπε όλα».

Όταν πλέον η κόρη της, της είχε αποκαλύψει όλα όσα είχαν συμβεί, η μητέρα άρχισε να θυμάται τις αντιδράσεις του παιδιού της που έδειχναν πως δεν ήθελε να μένει με τον παππού. «Αυτό γινόταν από όταν το παιδί ήταν 8-9 χρονών.

Έβλεπα ότι δεν τον απέφευγε αλλά συχνά μου έφερνε αντίρρησεις να πηγαίνει στο σπίτι των παππούδων. Η μάνα μου δεν ήξερε τίποτα. Αν ήξερε θα τον σκότωνε. Από ό,τι είπε το παιδί πήγε να το «χαλάσει» αλλά του ξέφυγε. Το χαϊδευε με τα χέρια σε συγκεκριμένα σημεία. Αν την είχε βιάσει θα ήμουν φυλακή τώρα», αναφέρει.

«Θα το τραβήξω μέχρι τέρμα» λέει ο πατέρας της ανήλικης

Ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού ανέφερε πως «το καλό για εμάς είναι ότι μας το είπε και ακολουθήσαμε τον δρόμο που έπρεπε. Ο εισαγγελέας είναι καταπέλτης. Όλα τα πράγματα θα δρομολογηθούν.»

Ακόμη, σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού , «η καταγγελία έγινε πριν δύο χρόνια και μετά δεν είχαμε καθόλου επαφές. Αυτόν τον άνθρωπο τον βοηθούσα κιόλας, και οικονομικά και υλικά. Μας είπαν οι ψυχολόγοι ότι συνήθως οι περισσότερες περιπτώσεις προέρχονται από το οικογενειακό περιβάλλον. Το θέμα είναι να μην σου τύχει. Πάλι καλά που η δικαιοσύνη έστω και μετά από ενάμιση, δύο χρόνια πήρε σειρά πρωτόκολλου.»

Ανέφερε δε πως το κορίτσι «τώρα είναι μια χαρά. Από την στιγμή που το έβγαλε από μέσα της είναι μια χαρά. Υπάρχουν τραύματα, αλλά αυτά θα τα απαλύνει ο καιρός και ο χρόνος. Εμείς είμαστε πάντα μαζί, στο πλευρό της. Θα το τραβήξω μέχρι τέρμα. Είχα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”.



ΠΗΓΗ