Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης στελεχών της Νέας Αριστεράς στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Οι εργασίες συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν με ομιλία του Νάσου Ηλιόπουλου που συμπύκνωσε τη συζήτηση και να επιβεβαιώνει τον οδικό χάρτη της συγκρότησης του φορέα.

Στόχος είναι το ιδρυτικό συνέδριο της Νέας Αριστεράς να διεξαχθεί μετά το καλοκαίρι

Όπως τονίζουν πηγές της Νέας Αριστεράς η κομματική συγκρότηση επιταχύνεται. Όπως επισημάνθηκε, στο κλείσιμο του Νάσου Ηλιόπουλου, σε άλλες παρεμβάσεις και ομιλίες, «αυτή η διαδικασία δεν μπορεί παρά να γίνει με το βλέμμα προς τα έξω, στους μικρούς και τους μεγάλους αγώνες, μαζί με την κοινωνία».

«Να γίνουμε η φωνή των πολλών», ήταν η φράση που ακούστηκε σε πολλές τοποθετήσεις, σύμφωνα με πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Παράλληλα, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας στην ομιλία του στόχος της Νέας Αριστεράς δεν είναι μόνο να αποτελέσει τη θετική έκπληξη των ευρωεκλογών αλλά και η νίκη στη μάχη για την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία των ιδεών της αριστεράς, για την ηγεμονία των σύγχρονων προοδευτικών λύσεων. «Στην κάλπη βεβαίως, αλλά όχι μόνο εκεί. Πάνω από όλα στη ζωή των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στιγμιότυπο από την πανελλαδική σύσκεψη στελεχών της Νέας Αριστεράς

Το χρονοδιάγραμμα της Νέας Αριστεράς

Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι Ανοιχτές Συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο Αλέξης Χαρίτσης εγκαινιάζει αυτή τη διαδικασία από την Καλαμάτα όπου θα παρευρεθεί στην ανοιχτή συνέλευση της Νέας Αριστεράς μαζί με τον καθηγητή και ακτιβιστή στον χώρο των δικαιωμάτων, Δημήτρη Χριστόπουλο. Χαρακτηριστική ήταν επίσης, σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, και η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη την πρώτη μέρα της σύσκεψης.

Παράλληλα θα διεξαχθεί καμπάνια για την ακρίβεια ενώ σε πρώτη προτεραιότητα «μπαίνει η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη», αναφέρουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

Πρώτος κόμβος στην πορεία της κομματικής συγκρότησης θα είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου. Στόχος είναι το ιδρυτικό συνέδριο να διεξαχθεί μετά το καλοκαίρι.

Για τον καθορισμό των βημάτων και την οργάνωσης της πανελλαδικής συνδιάσκεψης στα τέλη Φεβρουαρίου αρμόδιο είναι το προσωρινό συντονιστικό. Μέλη του προσωρινού συντονιστικού είναι, όπως ανακοινώθηκε:

Αθανασίου Κώστας
Αμπατζάς Κώστας
Αναγνωστοπούλου Σία
Αχτσιόγλου Έφη
Βαμβουρέλη Μαρία
Βλαχάκη Κωνσταντίνος
Γιαμπουράνης Χρήστος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηλιόπουλος Νάσος
Κάβουρας Κώστας
Καλαμαρά Έφη
Καρπόζηλος Κωστής
Κώστη Μακρίνα
Λάμπρου Πάνος
Μπαλτάς Αριστείδης
Μπίστης Νίκος
Ξανθός Ανδρέας
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Παπαδημούλης Δημήτρης
Πέρκα Πέτη
Πετρόπουλος Γιώργος
Σαμπατακάκης Μιχάλης
Σκουρλέτης Πάνος
Σταθάκης Γιώργος
Τζούφη Μερόπη
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Φερχατ Οζγκιούρ
Φωτίου Θεανώ
Φίλης Νίκος
Χαρίτσης Αλέξης



ΠΗΓΗ