Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023, 13:55

Ο Πίτερ Λαντζάνι, πρωταγωνιστής σημαντικών ταινιών και σειρών στην Αργεντινή, πρόκειται να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στη βιογραφική ταινία για το είδωλο της ροκ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής τη δεκαετία του ’80, Λούκα Προντάν.

Τον Αργεντινό μουσικό θα υποδυθεί ο ίδιος ο Λαντζάνι, σύμφωνα με το Variety.

Εκτελεστικοί παραγωγοί της ταινίας θα είναι ο Αρμάντο Μπο, βραβευμένος με Όσκαρ για το σενάριο του φιλμ «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου και ο Λουίς Ορτέγκα, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός του «Elu».

Η ταινία, σύμφωνα με το Variety, θα εξιστορεί τα πρώτα χρόνια τού Προντάν, που ήταν μία εξαιρετική μορφή στη ροκ σκηνή της Αργεντινής της δεκαετίας του ’80 (ο οποίος φοίτησε, όπως ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στο οικοτροφείο Γκόρντονστουν της Σκωτίας) και στέλεχος της δισκογραφικής Virgin στο Λονδίνο που συνδύασε το ροκ στυλ των Joy Division, της post-punk funk και της reggae-ska και ενθουσίασε τη νεολαία της Αργνετινής.

Ιδιαίτερα καλλιεργημένος, τζέντλεμαν με πανκ επιθετικότητα στη σκηνή, όταν άρχισε να έχει επιτυχία στην Αργεντινή το 1981 είχε αναπτύξει δύο εθισμούς: στο τζιν και στην ηρωίνη. Ο συνδυασμός έφερε τον θάνατό του, το 1987, σε ηλικία 34 ετών.

Ο Πίτερ Λαντζάνι θα σκηνοθετήσει την ταινία μαζί με τον Μαρτίν Φίσνερ. Το σενάριο υπογράφουν οι Ροντόλφο Παλάσιος, Λαντζάνι και Φίσνερ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023, 13:55

ΠΗΓΗ