Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, 15:55

Zougla Newsroom 

Ακόμα ένα βραβείο απέσπασε φέτος το Zougla.gr στα «Digital Media Awards» τον θεσμό που καθιέρωσε η Boussias Communications και αναδεικνύει κάθε χρόνο τις βέλτιστες πρακτικές στον απαιτητικό χώρο των Ψηφιακών Εκδόσεων (digital publishing). H τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου.

Η ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα απέσπασε φέτος το SILVER βραβείο στην κατηγορία «Best Original Reporting» για τη συνέντευξη του Ιταλού εισαγγελέα Νικόλα Γκρατέρι, ο οποίος συντονίζει τη μεγαλύτερη δίκη των τελευταίων ετών κατά της Ιταλικής Μαφίας της Καλαβρίας (Ντράγκετα).

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης η συνέντευξη του εισαγγελέα με τίτλο "Αποθήκη ναρκωτικών η Ελλάδα"

Το βραβείο παρέλαβε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζάνης ο οποίος και πραγματοποίησε τη συνέντευξη με τον εισαγγελέα. Ο τίτλος της συνέντευξης είναι «Αποθήκη ναρκωτικών η Ελλάδα».Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος εισαγγελέας αποτελεί νούμερο ένα στόχο της Ιταλικής Μαφίας, ενώ μίλησε για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης. Ο δικαστικός λειτουργός αποκάλυψε παράλληλα πως η Ντράγκετα έχει ήδη απλώσει τα πλοκάμια της και στην Ελλάδα. 

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζάνης παραλαμβάνει το βραβείο

Το βραβείο απονεμήθηκε έπειτα από την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής την οποία αποτελούσαν πολλά καταξιωμένα στελέχη από τον χώρο της ψηφιακής ενημέρωσης και όχι μόνο.

Σημειώνεται πως το Zougla.gr είχε αποσπάσει το 2021 βραβείο για τη δημοσιογραφική κάλυψη της πανδημίας και το 2019 ακόμα δύο βραβεία. Ένα χρυσό για τη στήλη «Επιστήμη» και ένα ασημένιο στην κατηγορία «Βest Original Reporting» για τη μεγάλη έρευνα που προκάλεσε αίσθηση με τίτλο: «Από το sex trafficking στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα».

Η κατάταξη των βραβείων για το 2023:

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, 15:55

ΠΗΓΗ