Ο Elliot Awin, από το Dorking του Surrey της νοτιοανατολικής Αγγλίας ξεκίνησε για την πρόκληση των 3.000 μιλίων (4.828 χλμ.) από τη Λα Γκομέρα στα Κανάρια Νησιά στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο 36χρονος διαγνώστηκε με σύνδρομο Wolff-Parkinson-White και παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή το 2015 και του τοποθετήθηκε βηματοδότης το 2020.

Μετά τον τερματισμό της διαδρομής, δήλωσε: «Ναι, μου άλλαξε τη ζωή, αλλά μπορώ ακόμα να κάνω επικά πράγματα».

Είναι το πρώτο άτομο με βηματοδότη που επιχειρεί την πρόκληση.

Ο 36χρονος Awin μετά τον τερματισμό του

Ο πρώην παίκτης του ράγκμπι αναγκάστηκε να σταματήσει να παίζει μετά τη διάγνωσή του και παρά τα χρόνια που μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο, αργότερα ασχολήθηκε με το CrossFit και την κωπηλασία.

«Ναι, μου άλλαξε τη ζωή, αλλά μπορώ ακόμα να κάνω επικά πράγματα»

Αφού ξεκίνησε για την πρόκληση World’s Toughest Row με το σκάφος του μήκους 7,4 μέτρων, το οποίο ονομάζεται Pacemaker (Βηματοδότης), ο Awin επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από 44 ημέρες στη θάλασσα.

Είπε ότι τα σχέδιά του για ξεκούραση και ανάρρωση περιλαμβάνουν pina coladas, club sandwiches και ύπνο σε μεταξένια σεντόνια.

Το ταξίδι του διήρκεσε 44 ημέρες

«Πολλοί άνθρωποι αρνούνται να βάλουν βηματοδότη καθώς ανησυχούν ότι δεν θα μπορούν να παίξουν με τα εγγόνια τους ή να τρέξουν για το λεωφορείο, αλλά τι καλύτερο από το να δείξουμε στον κόσμο ότι πρέπει να τον βάλουν», είπε.

«Μόλις έκανα κωπηλασία στον Ατλαντικό!» τόνισε.

Σύμφωνα με το BBC, ο Awin έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 150.000 λίρες για το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς (BHF), οι οποίες θα διατεθούν για την προμήθεια απινιδωτών σε αθλητικές κοινότητες που υπολειτουργούν.

Επίσης μετά την περιπέτειά του δημιούργησε επίσης το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα με την ονομασία Wave Wrangler για την υποστήριξη όσων ζουν με αρρυθμία.



ΠΗΓΗ