Ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαιώνει «την ετοιμότητα του Ισραήλ να προχωρήσει με τους όρους που έχουν προσφερθεί τώρα στη Χαμάς», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ είναι αφοσιωμένοι «στην εφαρμογή της πλήρους συμφωνίας».

Ωστόσο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «άδειασε» τον Αμερικανό πρόεδρο χθες, κάνοντας λόγο για μερική και όχι πλήρη κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στο έδαφος δεν έχει αλλάξει, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε νότια και κεντρική Γάζα, ενώ υπάρχουν αναφορές για συγκρούσεις με Παλαιστίνιους μαχητές σε όλη τη Ράφα.

Άλλοι τέσσερις όμηροι θεωρούνται και επισήμως νεκροί με τις οικογένειες τους να χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση των IDF «ντροπή» και να ζητούν να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τη Χαμάς.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

08:20 Μια σύντομη σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

  • Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα σπίτι στη συνοικία Νταράτζ της πόλης της Γάζας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa
  • Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους κοντά στην Τουλκαρέμ, υποστηρίζοντας ότι επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν «επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον ισραηλινών οικισμών»
  • Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς στο βόρειο Ισραήλ και τον νότιο Λίβανο, καθώς το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν διασυνοριακά πυρά εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών
  • Οι ΗΠΑ κάλεσαν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να στηρίξουν μια νέα πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν «για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα μέσω κατάπαυσης του πυρός και μιας συμφωνίας για τους ομήρους».
  • Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ αναγνώρισε ότι υπάρχουν «ορισμένοι άνθρωποι» στην κυβέρνηση του Ισραήλ που «πιθανώς δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι» τη νέα συμφωνία εκεχειρίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

08:15 Οι ΗΠΑ εντείνουν την πίεση σε Ισραήλ, Χαμάς για τη συμφωνία εκεχειρίας – Ζητούν την υποστήριξη του ΟΗΕ

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα, 242η ημέρα του πολέμου, τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ