Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη Γάζα με Παλαιστίνιους να προσπαθούν να σώσουν συμπολίτες τους που έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα εξαιτίας των ανελέητων βομβαρδισμών του Ισραήλ.

Τουλάχιστον 310 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκαν από τη μονάδα Sanad του Al Jazeera έδειχναν ανθρώπους να σπεύδουν τραυματισμένα παιδιά στο ειδικό νοσοκομείο του Κουβέιτ στη νότια Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό σε κοντινό σπίτι.

Το βίντεο δείχνει ακόμα Παλαιστινίους να σκάβουν με γυμνά χέρια και να παλεύουν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα που έχει εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια.

Σε βίντεο επίσης που δημοσίευσε το αραβικό Al Jazeera κατέγραψε τις στιγμές, όπου παιδιά διασώζονται από τα ερείπια ενός σπιτιού στη δυτική γειτονιά Αλ-Αμάλ μετά τον βομβαρδισμό κατοικιών πολιτών από το Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς τουλάχιστον 310 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο όπως αναφέρει ο ΟΗΕ στην τελευταία του έκθεση.

Περίπου το 70% των σχεδόν 17.500 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου ήταν γυναίκες και παιδιά, αναφέρει επίσης ο ΟΗΕ, επικαλούμενος το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, 46.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Η έκθεση επισημαίνει ορισμένες από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής:

  • 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα σπίτι χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά στη συνοικία αλ-Ντορτζ, ανατολικά της πόλης της Γάζας
  • 35 άτομα σκοτώθηκαν όταν δύο σπίτια χτυπήθηκαν στην ανατολική πόλη της Γάζας.
  • 13 νεκροί από επίθεση σε κτίριο κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.
  • 9 νεκροί από χτύπημα σε κτίριο κατοικιών δυτικά του Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Γάζας.



ΠΗΓΗ