Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί μετά από νέες επιθέσεις του στρατού του Ισραήλ στην αλ-Μαουάσι, δυτικά της Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, στόχος των επιθέσεων των IDF ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ, αρχηγός των Ταξιαρχιών Κασάμ ή αλλιώς «Επισκέπτης».

Με βάση τις IDF, o Ντέιφ κρυβόταν πάνω από το έδαφος στην αλ-Μαουάσι, περιοχή η οποία είχε ανακηρυχθεί νωρίτερα από το Ισραήλ ως ανθρωπιστική ζώνη».

Ο Τάρεκ Αμπού Αζούμ μεταδίδει από την Ντέιρ ελ-Μπάλαχ στη Γάζα ότι:

«Πρόκειται για μια νέα σφαγή που διαπράχθηκε από τον ισραηλινό στρατό σε μια από τις περιοχές όπου οι άνθρωποι κλήθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο.

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη στόχευσαν με πέντε βόμβες και πέντε πυραύλους την αλ-Μαουάσι, όπου διαμένουν εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας, περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχουν αναφερθεί ως νεκροί ή τραυματίες. Ακούμε από τα πληρώματα της πολιτικής προστασίας ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έγιναν στόχος ενώ έσπευδαν να διασώσουν τους τραυματίες».

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ