Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 02:40

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Γερμανία στις 13 και 14 Μαΐου, αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα κύκλους της Αστυνομίας, η οποία προετοιμάζεται σχετικά. Από την πλευρά του Κιέβου εκφράζεται «απογοήτευση» για τη διαρροή ιδιαίτερα ευαίσθητων πληροφοριών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tagesspiegel, ο κ. Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 13 Μαΐου έπειτα από πρόσκληση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ενώ στις 14 θα μεταβεί στο Άαχεν, όπου θα τιμηθεί με το Βραβείο του Καρλομάγνου. Ο Ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προσγειωθεί στον στρατιωτικό τομέα του αεροδρομίου του Βερολίνου, ο οποίος χρησιμοποιείται από τα αεροσκάφη της γερμανικής κυβέρνησης και θα καταλύσει στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton, στην ιστορική Potsdamer Platz στο κέντρο του Βερολίνου. Η περιοχή θα αποκλειστεί και θα εφαρμοστεί το «επίπεδο ασφαλείας 1», με οδοφράγματα, ελέγχους ταυτότητας, ελεύθερους σκοπευτές και σκύλους για ανίχνευση εκρηκτικών. Την επόμενη ημέρα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμίαερ και με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και κατόπιν θα μεταβεί με ελικόπτερο στο Άαχεν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος t-online, το Κίεβο είναι αναστατωμένο για τη δημοσιοποίηση της επίσκεψης, σε βαθμό που δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η ακύρωσή της. «Φιλοκυβερνητικοί κύκλοι στην Ουκρανία δηλώνουν ότι στην κυβέρνηση είναι πολύ απογοητευμένοι που προφανώς πολύ ευαίσθητες πληροφορίες πολιτικής για την ασφάλεια έχουν δημοσιοποιηθεί σκοπίμως από γερμανικές πηγές και χαρακτηρίζουν τη διαδικασία ανεύθυνη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση μια πιθανή επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου», αναφέρει ο ιστότοπος.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 02:41

ΠΗΓΗ