Ο πρόεδρός μας πρέπει να έχει σχέδιο, να έχει εμπειρία και να διασφαλίζει την ενότητα, υπογράμμισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος.

Όπως τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο νέος πρόεδρος θα πρέπει «να να διασφαλίζει την ενότητα μπροστά στις μάχες, είτε αυτές είναι στην κοινωνία, είτε είναι μέσα στη Βουλή, είτε είναι μέσα στο κόμμα. Αυτά φέρνει η δική μου υποψηφιότητα. Τώρα αυτά θεωρώ ότι θα κρίνουν τον επόμενο ηγέτη. Γιατί ρωτάνε πολύ συχνά την ερώτηση, «είσαι πρωθυπουργίσιμος;». Εγώ αυτό που λέω είναι ότι η πορεία από τις εσωκομματικές εκλογές μέχρι τις εθνικές εκλογές δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε».

Ερωτηθείς γιατί είναι απαραίτητο ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να είναι και βουλευτής -γεγονός που ανέφερε σε ομιλίες του το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Α’ Αθηνών, ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε πως «οι μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας θα δοθούν στη Βουλή. Η σύγκριση των ηγετών θα γίνει στη Βουλή».

«Είχαμε φτάσει στο 18%, πέσαμε πολύ γρήγορα στο 12%»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έτσι δουλεύει το πολιτικό μας σύστημα. Πέρα από αυτό όμως, αυτό το οποίο θεωρώ είναι ότι μέσα στη Βουλή, σου δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξεις όλη τη δική σου ατζέντα και να δείξεις σε τι διαφέρει και να συγκρουστείς. Το δοκιμάσαμε στο ΠΑΣΟΚ (σ.σ. να μην είναι ο πρόεδρος, βουλευτής). Είδατε πόσο γρήγορα εξατμίστηκαν τα πρώτα κέρδη που είχαμε από την εκλογή του νέου προέδρου. Είχαμε φτάσει στο 18%, πέσαμε πολύ γρήγορα στο 12%. Δείτε τη ζημιά που έγινε στο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν θέλω να ξαναδώ το ΠΑΣΟΚ να περνάει τέτοια περιπέτεια. Είχα διαφορετική άποψη. Η εμπειρία, μάς δείχνει έναν άλλον δρόμο».

Για το αν αισθάνεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκος Μητσοτάκη στη Βουλή ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε «ναι βέβαια».

Συμπλήρωσε πως «οι μεγάλες κουβέντες που έγιναν στη Βουλή φέτος, αφορούσαν τα κόκκινα δάνεια, τη δημόσια περιουσία, τη φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ακρίβεια. Όλα αυτά, ήταν μάχες που έδωσα και δώσαμε μέσα στη Βουλή. Πήγαμε εκεί και προετοιμασμένοι και με διάθεση να παλέψουμε, και τώρα δείτε τα αποτελέσματα. Όταν μιλούσαμε εμείς για κόκκινα δάνεια, όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούσαν τον κύριο Χατζηδάκη. Σήμερα 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάνουν αντάρτικο για τα κόκκινα δάνεια».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ