Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, 03:54

Η Οσασούνα «άντεξε» στο «Σαν Μαμές» και με το ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο -σκορ που διαμορφώθηκε στην παράταση (1-0 κανονική διάρκεια)- προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Copa del Rey. Εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει στις 6 Μαΐου στο «Καρτούχα» της Σεβίλης τον νικητή που θα προκύψει μετά και τη ρεβάνς της Τετάρτης (5/4) στο σούπερ clasico ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης (έχουν προβάδισμα οι Καταλανοί μετά τη νίκη τους με 1-0 στον πρώτο αγώνα στο «Μπερναμπέου»).

Η Οσασούνα δέχθηκε από πολύ νωρίς μεγάλη πίεση απ’ τους Βάσκους, οι οποίοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ στο 33′ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος ισοφάρισε με κεφαλιά το σκορ του πρώτου αγώνα, φέρνοντας το ζευγάρι σε πλήρη ισορροπία. Η ομάδα της Παμπλόνα «απορρόφησε» στη συνέχεια την επιθετικότητα της Αθλέτικ, με τη ρεβάνς να οδηγείται εντέλει στην ημίωρη παράταση.

Εκεί «μίλησε» ο Πάμπλο Ιμπάνιεθ, που με μία εξαιρετική «εκτέλεση» διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 116′ κι έστειλε την Οσασούνα στον μεγάλο τελικό για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2004/05, όταν είχε ηττηθεί τότε στο καταληκτικό ματς της διοργάνωσης απ’ την Μπέτις με 2-1 στην παράταση.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ισπανίας (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Οσασούνα 1-1 παρ. / 1-0 κ.α. (0-1)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 5/4 (1-0)


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, 03:54

ΠΗΓΗ