Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, 18:56

Όταν το απόγευμα της Παρασκευής το στενό δρομάκι δίπλα στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, γέμισε από πολυτελή οχήματα, λίγοι ήταν αυτοί που ήξεραν την προέλευση τους. Όλοι όμως έστρεψαν το βλέμμα τους πάνω στις εντυπωσιακές BMW και Volvo. Μόνο οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών ήξεραν ότι είχαν ξαναφορέσει χειροπέδες σε έναν παλιό τους γνώριμο.

Ο 44χρονος, εδώ και δύο μήνες, ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε πολυτελή οχήματα από τη Γερμανία. Για να κάνει κάτι τέτοιο χρησιμοποιούσε ειδικό εξοπλισμό απενεργοποίησης των συστημάτων ασφαλείας τους και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα έπαιρναν τον δρόμο για τη χώρα μας και τη Γαλλία. Τα «βάφτιζε» με νόμιμα χαρτιά και τα πουλούσε σε πολύ ελκυστική τιμή.  

Όταν εντόπισαν το απόγευμα της Παρασκευής ένα κλεμμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία, στην περιοχή του Περιστερίου, το έθεσαν υπό παρακολούθηση. Ήταν στην επιχείρηση πώλησης αυτοκινήτων που διαθέτει ο 44χρονος. Λίγο αργότερα τον οδήγησαν στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής και ξεκίνησαν να σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος του. 

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από τη Φρανκφούρτη, ενώ από την έως τώρα έρευνα η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων υπερβαίνει τα 220.000 ευρώ. «Στην κατοχή του, εντός του καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του, καθώς και στον περιβάλλοντα σε αυτό χώρο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 

  • 6 αυτοκίνητα, 
  • 3 κλειδιά αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και αυτό που έθετε σε λειτουργία το προαναφερόμενο αφαιρεθέν όχημα, 
  • 61 πινακίδες κυκλοφορίας Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας,
  • το χρηματικό ποσό των 1.970 ευρώ, 
  • κινητά τηλέφωνο και 
  • 2 άδειες ικανότητας οδήγησης τρίτων προσώπων».

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, 18:56

ΠΗΓΗ