Δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή.

Όπως τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς, «μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία και τη συνάντησή του με τον Όλαφ Σολτς.

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «η Τουρκία, λοιπόν, προκαλεί συνεχώς! Και δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας. Οπότε δεν έχει νόημα να παριστάνουμε ότι «συζητάμε» μαζί της όσο επιμένει στα νέα τετελεσμένα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «κατευνασμός, όπως πολύ σωστά υπογράμμισε και ο Κώστας Καραμανλής, υπήρξε πάντα πολύ επικίνδυνος. Λέτε, δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας και δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να κάνουμε τόσο λάθος;».

«Αν τους αναγνωρίσουμε «γάμο», θα αναγκαστούμε αργότερα να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια»

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μέσα στην τετραετία. «Όχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την «πυρηνική» οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων», αναφέρει χαρακτηριστικά ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ψήφισής του από πλευράς του.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι «αν τους αναγνωρίσουμε «γάμο», θα αναγκαστούμε αργότερα -για λόγους «εξίσωσης» ανόμοιων πραγμάτων- να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια».

Ο Αντώνης Σαμαράς

«Να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο»

Για το φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρει ότι «σε γενικές γραμμές η πρωτοβουλία για φορολογική μεταρρύθμιση είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά εκτιμώ πως πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις».

«Νομίζω ότι το φορολογικό σύστημα πρέπει να αποκαλύπτει και να φορολογεί πραγματικά εισοδήματα – όχι τα «τεκμαρτά», δηλαδή τα «εικαζόμενα», επειδή δεν μπορεί να αποκαλύψει τα πραγματικά. Με χαμηλότερους συντελεστές και με αναγνώριση όλων των εξόδων των επαγγελματιών», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την υπόθεση Φρένι Μπέλερη ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει η Ελλάδα πρέπει «να διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, αν δεν απελευθερωθεί ο Μπελέρης κι αν δεν αναλάβει καθήκοντα ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας».

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει πως «ένα κόμμα από αριστερές «συνιστώσες», που στήριξε την άνοδό του στην εξαπάτηση του λαού και στη συκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων, ήταν αναπόφευκτο, χάνοντας την εξουσία οριστικά, να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη».



ΠΗΓΗ