Πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που δεν κατονομάζονται, φέρονται να δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu ότι «έγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις» στους συνομιλητές τους, σχετικά με τις αναφορές στον διεθνή Τύπο ότι το Ισραήλ θα στοχοποιήσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει σοβαρές συνέπειες, διαμηνύουν οι ίδιες πηγές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου, οι Τούρκοι αξιωματούχοι «υπενθύμισαν ότι διάφορες μυστικές υπηρεσίες είχαν στο παρελθόν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες στο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας» και τόνισαν ότι «ανάλογες επιχειρήσεις από οποιαδήποτε υπηρεσία δεν θα γίνουν ανεκτές».

«Θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε», λέει ο αρχηγός της Σιν Μπετ

Η αμερικανική Wall Street Journal έγραψε ότι το Ισραήλ καταστρώνει σχέδια για να εξοντώσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστινιακών Εδαφών.

Ο Ρόνεν Μπαρ, αρχηγός της Shin Bet, της υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, σε ηχογραφημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε την Κυριακή από το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ, ανέφερε ότι είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο, «συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου».

«Θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε», προσέθεσε ο Μπαρ.

«Το υπουργικό συμβούλιο έθεσε ένα στόχο για εμάς, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, αυτό είναι το Μόναχό μας», ακούγεται να λέει στις ηχογραφήσεις, αναφερόμενος στην πολυετή ισραηλινή επιχείρηση για τη δολοφονία των τρομοκρατών που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, όπου σκοτώθηκαν 11 Ισραηλινοί.



ΠΗΓΗ