Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, 00:55

Γιώργος Αρκουλής

Με τις πατροπαράδοτες παθογένειες και γκρίνιες άρχισε η φαιδρή διαδικασία των πλέϊ οφ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο γουστάρουν να κερδίσουν οι εντιμότατοι κύριοι Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Μαρινάκης και Σαββίδης, έκαστος για την υπερήφανη ομάδα του αλλά και για ικανοποίηση της εκλεκτής αρμάδας οπαδών, οι οποίοι στηρίζουν με πάθος το σύστημα.

Δυστυχώς, στο ουσιαστικά κρισιμότερο παιχνίδι, στην αρένα της Νέας Φιλαδέλφειας, ο επίσημος Παναθηναϊκός φάνηκε καθαρά ότι ασχολιόταν περισσότερο με ένα «αόρατο παρασκήνιο» και λιγότερο με το αγωνιστικό μέρος. Εκτός από την γκρίνια και τις ανακοινώσεις που αφορούσαν λάθη της διαιτησίας, επιστρατεύτηκε ο ιστορικός παράγων Μάνος Μαυροκουκουλάκης (ως αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ και διευθύνων σύμβουλος της ίδιας εταιρίας) προκειμένου να απευθύνει στο φίλαθλο κοινό μέσω της κρατικής τηλεόρασης άποψη για τον αγώνα, η διαδικασία του οποίου τον είχε ενοχλήσει. Είπε -μεταξύ άλλων- ο γηραιός παράγων στον ρεπόρτερ Γάτα:

«Έχω να μιλήσω είκοσι χρόνια (…) αυτό που συνέβη απόψε ήταν απαράδεκτο (…) αν δεν απαλλαγούμε από το παρασκήνιο, δεν πρόκειται να δούμε το άθλημα να προχωράει».

Προφανώς ο Μ.Μ. υπονοεί ότι το παρασκήνιο υπάρχει στο ποδόσφαιρο τα τελευταία  είκοσι χρόνια, όσα δηλαδή απουσιάζει από τις επάλξεις ο καπετάνιος. Ο γνωστός! 

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός…

Γκρίνια και στο δεύτερο – σε σημασία – παιχνίδι της πρεμιέρας, μεταξύ του ‘Αρη και του ΠΑΟΚ στη Χαριλάου. Εκεί όπου ο γηπεδούχος προηγήθηκε, ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές, αλλά μέσα σε ελάχιστα λεπτά του β’ μέρους ηττήθηκε και μόνο με θαύμα θα μπορέσει να απειλήσει την κορυφή. Τουλάχιστον να είχε κρατήσει τον κορυφαίο του παίκτη Μαντσίνι κάτι θα μπορούσε να γίνει…

Μόνο στον Βόλο υπήρξε ηρεμία, με πολύ «ερυθρόλευκο» οπαδικό κοινό στις εξέδρες του σταδίου, και με πολύ επιθετικό ρυθμό από τον «Θρύλο» του Πειραιά, που αγωνίστηκε φουλ επίθεση, με δύο μπαλαντέρ (Φορτούνη-Χάμες Ροντρίγκες) για να φτάσει πανεύκολα στη νίκη. Διαιτητής ήταν ο Διαμαντόπουλος, ο ορισμός του οποίου αφαίρεσε μεγάλο κομμάτι από την μαγκιά του Μπέου και να το εξηγήσω:  Όπως είναι γνωστό, ο Αχιλλέας είχε δηλώσει πως θα έριχνε στον αγώνα την αναπληρωματική του ομάδα (ή μήπως πιτσιρικάδες ;), αν η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ δεν όριζε αλλοδαπό ρέφερι.

ΥΓ: Προφανώς η συντεχνία θεωρεί τον δήμαρχο του Βόλου έναν παράγοντα χωρίς σημασία. Άρα, αν αυτό ισχύει, τότε της αρκούν οι «μεγάλοι»… 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, 00:55

ΠΗΓΗ