Το Ισραήλ βομβαρδίζει νοσοκομεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία και κατοικημένες περιοχές στη βόρεια και νότια Γάζα μέρα και νύχτα.

Oμάδα του ΠΟΥ που επιθεώρησε το νοσοκομείο al-Shifa το Σάββατο το χαρακτήρισε «ζώνη θανάτου». Σε χιλιάδες ανθρώπους δόθηκε μόλις μία ώρα για να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο, προκαλώντας πανικό.

Τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας

Νέες λεπτομέρειες προέκυψαν σχετικά με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου σε μουσικό φεστιβάλ στην έρημο, μεταξύ των οποίων ότι ένα ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο πυροβόλησε κατά των επιτιθέμενων της Χαμάς, χτυπώντας ορισμένους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη καμία συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, για προσωρινή κατάπαυση του πυρός, αμέσως μετά την αναφορά της Washington Post ότι οι ΗΠΑ ήταν κοντά στη μεσολάβηση μιας τέτοιας συμφωνίας.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός πρωθυπουργός, το βράδυ του Σαββάτου δήλωσε πως δεν υπάρχει επίσης καμία συμφωνία σχετικά με την απελευθέρωση των αιχμαλώτων της Χαμάς. Όπως είπε υπήρξαν «πολλές ανακριβείς αναφορές» και πως «όταν υπάρχει κάτι να πούμε, θα σας το αναφέρουμε».

Δείτε live:

Δείτε live τις εξελίξεις στο in:

09:32 Ο Νετανιάχου εξηγεί γιατί αποφάσισε να επιτρέψει την παράδοση καυσίμων στη Γάζα

Κατά τη διάρκεια μιας μακροσκελούς συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξήγησε ότι χωρίς μια τέτοια κίνηση, το Ισραήλ θα έχανε τη διεθνή νομιμοποίηση να συνεχίσει τη στρατιωτική του επιχείρηση στο εσωτερικό της Λωρίδας και θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτο για τη διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου«, δήλωσαν πηγές στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

09:26 Ολόκληρη κατοικημένη περιοχή στη Τζαμπάλια βομβαρδίστηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

09:13 Χωρίς νερό και ρεύμα εδώ και 6 ημέρες νοσοκομείο στη Χαν Γιουνίς

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι το νοσοκομείο al-Amal στη Χαν Γιουνίς λειτουργεί χωρίς ρεύμα και νερό τις τελευταίες έξι ημέρες.

Αρκετά νοσοκομεία στον θύλακα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της σοβαρής έλλειψης βασικών αγαθών, όπως τρόφιμα, νερό, καύσιμα και φάρμακα, εν μέσω της πλήρους πολιορκίας της Γάζας από το Ισραήλ.

08:54 IDF: Επιτεθήκαμε και καταστρέψαμε στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Η Μονάδα Εκπροσώπου των IDF δήλωσε την Κυριακή, λίγο μετά το άκουσμα των σειρήνων ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ, ότι η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε και κατέστρεψε στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεκάδες βλήματα όλμου εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ από την άλλη πλευρά των λιβανέζικων συνόρων νωρίς την Κυριακή.

08:29 Σειρήνες ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

Οι σειρήνες προειδοποίησης ρουκετών ηχούν στο βόρειο Ισραήλ στην πόλη Shlomi. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ότι αρκετές ρουκέτες εξερράγησαν σε ανοιχτές περιοχές κοντά στην πόλη.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς.

Η εκτόξευση πυραύλων γίνεται εν μέσω αναφορών ότι οι IDF έπλητταν στόχους στο Λίβανο.

08:16 Οι IDF ανακοίνωσαν τον θάνατο δύο ακόμη ισραηλινών στρατιωτών

Οι IDF ανακοίνωσαν τον θάνατο δύο στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών στη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς σε 58.

Από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί συνολικά 380 ισραηλινοί στρατιώτες, σύμφωνα με τον στρατό.

Τα δύο νέα θύματα είναι οι: Roey Biber, 28 ετών, διοικητής ομάδας στη μονάδα Yahalom του Σώματος Μηχανικού Μάχης, από το Tzur Moshe. Ο λοχίας Binyamin Meir Airly, 21 ετών, του 101ου Τάγματος Αλεξιπτωτιστών της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, από το Beit Shemesh.

Επιπλέον, ένας στρατιώτης της μονάδας αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών τραυματίστηκε σοβαρά σε μάχη στη βόρεια Γάζα.

08:08 Καμία συμφωνία για κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς, λέει ο Λευκός Οίκος

Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για προσωρινή παύση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Νωρίτερα, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post μετέδωσε πως έχει συνταχθεί σχέδιο συμφωνίας το οποίο προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 εκ των περίπου 240 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, σε αντάλλαγμα για «πενθήμερη παύση πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να επιτραπεί η ασφαλής μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας – συμπεριλαμβανομένων καυσίμων –στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

«Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σκληρά με στόχο να επιτευχθεί», υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου η Έντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

07:46 Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τις νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας

Η κατάσταση στο νότιο τμήμα της επικράτειας είναι παρόμοια με την κατάσταση στο βόρειο τμήμα. Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τις νότιες περιοχές της λωρίδας της Γάζας.

Περίπου 31 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστά χτυπήματα που πραγματοποιήθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό al-Nusairat και στους προσφυγικούς καταυλισμούς al-Braid.

Δύο δημοσιογράφοι είναι επίσης μεταξύ των θυμάτων.

07:24 Δεκαπέντε νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην κεντρική και νότια Γάζα

Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε σπίτι στον καταυλισμό Nuseirat στην κεντρική Γάζα, ενώ μια γυναίκα και το παιδί της σκοτώθηκαν στη νότια πόλη Khan Younis.

07:14 Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε νυχτερινές επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) στη Δυτική Όχθη, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA).

«Ο διοικητής του νοσοκομείου της Τζενίν, ο Γουισάμ Μπακρ, δήλωσε στο WAFA ότι ο Ισάμ αλ Φαγέντ (46 ετών), άτομο με αναπηρία, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό κατοχής στην είσοδο του καταυλισμού» της Τζενίν, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας 20χρονος Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε άλλη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό στα νότια της Βηθλεέμ.

07:03 Η Μόσχα λέει ότι 550 Ρώσοι απομακρύνθηκαν από τη Γάζα την περασμένη εβδομάδα

Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών δήλωσε ότι 550 Ρώσοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 230 παιδιών, απομακρύνθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη εβδομάδα.

Περίπου 6. 500 ξένοι και με διπλή υπηκοότητα έχουν εγκαταλείψει τη Γάζα από τότε που άνοιξε ξανά το πέρασμα της Ράφα στις 2 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων 689 ατόμων που έφυγαν στις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΟΗΕ.

06:45 Σφοδρός βομβαρδισμός στο νοσοκομείο Indonesian

06:00 Ο Νετανιάχου λέει ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τους αιχμαλώτους

Ο Νετανιάχου επέμεινε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων της Χαμάς στη Γάζα, εν μέσω αναφορών για επικείμενη συμφωνία για την απελευθέρωσή τους.

Σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ του Σαββάτου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία «από τώρα» και ότι υπήρξαν «πολλές ανακριβείς αναφορές» σχετικά με την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

«Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω: Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συμφωνία. Θέλω όμως να σας υποσχεθώ πως όταν υπάρχει κάτι να πούμε, θα σας το αναφέρουμε», είπε.



ΠΗΓΗ